Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Job Bovelander
Job Bovelander
Job Bovelander

Job Bovelander voltooide zijn opleiding aan de Havo voor Muziek en Dans. Daarna begon hij aan de deeltijdopleiding Muziektheater Rotterdam (Codarts). Hij volgde zanglessen bij onder anderen Alberto ter Doest en Jimmy Hutchinson, in 2011 volgde Job lessen aan De Jaargang bij Kemna Training, waar hij dramales kreeg van onder anderen Monique Hendrickx.

Als 10-jarige speelde Job de rol van Rudolf in de musical Elisabeth, al snel volgde rollen in de musicals The Sounds of Music en Pietje Bell, gevolgd door de tweede toneelversie van Zeg ‘ns AAA. Bij het M-lab speelde Job in de gospelmusical Impact en Joe - de hemel kan wachten. De afgelopen jaren was Job te zien in Op Hoop van Zegen, Hoe overleef ik mijn eerste zoen!?, Volendam de Musical , De Zangeres zonder Naam , naast onder anderen Willeke Alberti als een van de Jantjes in de gelijknamige musical, de toneelproductie ANNE in diverse rollen (o.a. Peter van Pels) en als een van de drie solisten in het chansonprogramma Vive la France.
In het theaterseizoen 2015/2016 speelt Job een hoofdrol in de familiemusical Koning Arthur bij Theater Terra en voor 2017 staat een nieuwe versie van het theaterconcert Vive la France voor DommelGraaf & Cornelissen Entertainment in de planning.

Op televisie was Job te zien in Onderweg naar Morgen, Una Voce Particolare, Zeg ‘ns AAA, Slot Marsepeinstein ,Vrijland, Moeder ik wil bij de revue en in de documentaires Een eerbetoon aan Louis Davids en Een eerbetoon aan Bob Scholte. Daarnaast speelde Job in de films Kruimeltje, De Fameuze Artiest in Ruste en Penny’s Shadow. Voor deze laatste zong Job onder andere de titelsong Zonder Woorden. Ook was hij te zien als Coole Piet in de Club van Sinterklaas tv-serie, de serie Post voor Sint en de bioscoopfilms De Club van Sinterklaas, De Pietenschool en Het Pratende Paard. Dit najaar komt de vierde ‘Club van Sinterklaas’- speelfilm waarin Job te zien is in de bioscopen.
Momenteel draait Job voor de serie Dokter Tinus waarin hij twee seizoenen als Gijs de Groot te zien zal zijn.

Job Bovelander bracht single-CD’s uit bij het label Cloud9Music. Zijn eerste Nederlandstalige Swingpop nummer Sinds die eerste nacht bereikte mooie noteringen in de diverse hitlijsten. Zijn tweede single Zo! ( tekst Belinda Meuldijk ) werd bij zeven radiostations uitgeroepen tot plaat van de week en behaalde noteringen in diverse hitlijsten en de i-tunes Top 100. Artiestenbureau Quinq Entertainment & Productions vertegenwoordigt Job als soloartiest met zowel populair repertoire als het Franse chanson in het speciale programma Douce France en tevens in de gelegenheidsformatie The Young Ratpack
Op het prestigieuze ‘Concours de la chanson 2015’ was Job Bovelander winnaar van de ‘Prix Liesbeth List des Jeunes Artistes’.