Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Jessica Zeylmaker
Jessica Zeylmaker
Jessica is actrice

Ze besluit in 2002 om aan de Arnhemse Toneelschool (ARTEZ) te beginnen waar ze in 2006 succesvol van afstudeert. 

Na haar opleiding speelde ze bij diverse toneelgezelschappen als Toneelgroep de Appel, Theatergroep Suburbia, Generale Oost en Toneelgroep Amsterdam. Ook initieert zij regelmatig haar eigen producties. Jessica was verbonden van 2008 tot 2014 als lid van het artistieke team van TG Sonja o.l.v. artistiek leider Jori Hermsen.
Daarnaast doceert, begeleid ze jong talent. Ook regisseert Jessica voorstellingen met jongeren en volwassenen.

Naast haar toneel- en doceerwerk en regie’s speelt Jessica in diverse bekende televisieproducties en films, o.a. Lois ( Laurens Blok), Hoe het zo kwam dat de Ramenlapper hoogtevrees kreeg (Eva Zanen), Onze Jongens ( Johan NIjenhuis), Prooi (Dick Maas), De Smet (Wim Geudens & Thomas Baerten) , Spijt! ( Dave Schram), Nono, het Zigzag Kind ( Vincent Bal), Trollie (Gert Embrechts), Van Gogh, een huis voor Vincent (Pim van Hoeve) en Charlie (Frank Krom).

Ze was onlangs te zien in de voorstelling ‘We zijn hier voor Robbie’ bij Het Nationale Theater, een nieuwe tekst van Maria Goos, geregisseerd door Eric de Vroedt. Op dit moment is ze aan het filmen voor de film 'De Kuthoer' van regisseur Ivo van Aart.
Zij start in september samen met Jori Hermsen de vierdaagse Theater Vooropleiding Amersfoort.


www.jessicazeylmaker.nl