Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Jeroen Van Venrooij
Jeroen Van Venrooij
Jeroen van Venrooij wordt in 1977 geboren in Nijmegen.

Tijdens zijn VWO-opleiding volgt hij de 3-jarige vooropleiding voor de toneelschool in Utrecht. In 1999 studeert hij af aan de Toneelschool van Amsterdam.

Daarna werkt hij bij diverse theatergroepen zoals Het Nationale Toneel, Huis aan de Amstel, Golden Palace, theatergroep Maas (voorheen Max), Theater het Amsterdamse Bos, Kwatta, tg. Winterberg en vooral; de Paardenkathedraal.
Daar speelt hij in 10 producties, met als enkele hoogtepunten: Equus, waarin hij de rol van Alan Strang speelt, Midsummernightsdream en Nacht, moeder van de dag, waarin hij de rol van David vertolkt.

Naast zijn theaterwerk is Jeroen te zien in televisieseries als de Co-assistent, Keyzer & de Boer advocaten, Rozengeur & Wodkalime, Dok 12 en Goede Tijden Slechte Tijden. En speelt hij in de NPS-kort film Het rijke verdriet van Erwin Olaf.

Hiernaast werkt hij als trainingsacteur en spreekt in voor commercials en tv-series.

In recente jaren speelt hij ook in muziektheatervoorstellingen zoals de familiemusicals Jungleboek en Otje en de zelfgeproduceerde Parade-voorstelling Zin in jou. Tevens speelt hij in voorstellingen met orkest zoals Het Verhaal van de Soldaat bij RPhO, De Liefhebber bij de Peergroup / Philharmonie Zuidnederland en Baal bij de Ereprijs. En hij doet mee aan de succesvoorstelling Staal bij td Maas. Ook participeert hij als acteur en poppenspeler in bv. In de Maneschijn bij tg Winterberg en Donderbuikjes bij Kwatta.