Nieuws

2 mei 2012

Informatiebijeenkomst NORMA 14 mei

Algemeen

Op maandag 14 mei organiseert NORMA een informatiebijeenkomst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van oa Thuiskopie. Komt allen en laat je informeren over de nieuwe ontwikkelingen die van invloed zijn op jullie vergoedingsafspraken bij NORMA! Hieronder alvast wat meer informatie over de huidige stand van zaken.

Glorieuze overwinning in thuiskopie procedure
Ten eerste over de thuiskopie procedure. Deze procedure heeft NORMA gewonnen! Onze jarenlange strijd voor een invoering van een nieuwe thuiskopievergoeding op iPods en harddiskrecorders heeft zijn vruchten afgeworpen. Nu is de Nederlandse Staat aansprakelijk gesteld om deze vergoeding alsnog in te voeren. Ook zullen ze de schade moeten vergoeden die de uitvoerende kunstenaars door de bevriezing hebben geleden. Wat zijn precies de vervolgstappen en wat voor gevolgen heeft dit voor u?
 
Verlies in kabelprocedure
Tegenover de winst in onze thuiskopieprocedure, kwam een teleurstellend verlies in de procedure die wij voerden tegen de kabelmaatschappijen. Volgens het hof zouden uitvoerende kunstenaars geen aanspraak kunnen maken op een vergoeding voor de kabeluitzending. De oorzaak? Door een technische verandering in de wijze waarop tegenwoordig wordt uitgezonden door de kabel, zou de aanspraak op een vergoeding zijn vervallen. Het enige lichtpuntje is dat de rechter vond dat vóór de technische verandering (en dat was in 2006) wel een vergoeding betaald zou moeten worden.
 
Wanneer:     maandag 14 mei
Hoe laat:       van 15.00 tot 17.00 uur
Waar:            Plein Theater, Sajetplein 39 in  Amsterdam
Wat:              presentatie, vragenuur en borrel
 
Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar info@stichtingnorma.nl met als onderwerp “Informatiebijeenkomst”.

Laatste nieuws