Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Ilse Van Kollenburg
Ilse Van Kollenburg
Ilse begon haar opleiding musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, ze speelde in de musical Footloose onder regie van Barry Stevens en verhuisde naar New York om theater-en dansworkshops te volgen.

Ze rondt verschillende opleidingen af waaronder theaterschool De Trap in Amsterdam en volgt diverse workshops zoals methodacting op het Lee Strasberg Institute in Los Angeles.

Tijdens haar studie wordt Ilse gevraagd door theatergroep Powerboat, ze is een aantal jaar verbonden aan dit gezelschap en speelt o.a. de voorstelling Poldertango op Over het IJ Festival. Sinds 2009 is zij te zien met haar eigen voorstellingen (zie: IVK Producties) op verschillende theaterfestivals zoals Boulevard, Fringe en Axis.

Ze tourde afgelopen seizoen door Nederland met haar voorstelling Salon voor 1.

Ilse is ook regelmatig te zien in film- en tv producties, o.a. voor de NPS New Arrivals genomineerde, korte film Mentale Sieraden, de NPSKORT! De Laatste dag en Kijken naar Sacha. Ze speelde gastrollen in o.a. Z@ppdelict, Dokter Tinus, Fenix

Momenteel is Ilse te zien in de speelfilm Zeeuws Meisje die in april 2015 in première ging. Daarnaast is ze bezig met het ontwikkelen van haar nieuwste uitdaging waarover binnenkort meer..

Naast actrice is Ilse een veelgevraagd stemactrice en voice-over. Haar stem is regelmatig te horen in animaties, tv programma’s en commercials.