Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Ilse Heus
Ilse Heus
Ik ben op 17 mei 1976 geboren in Rotterdam en ben opgegroeid in Maassluis. In 1999 word ik, na een studie omzwerving, aangenomen aan de acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht waar ik in 2003 afstudeer.

Nu, 10 jaar later, heb ik de meest uiteenlopende producties gedaan.: van jeugdtheater bij het Laagland tot danstheater bij De Dansers en van locatietheater op Oerol met de Waterlanders tot repertoire theater bij Dirk Tanghe, De Paardenkathedraal.

Naast mijn werk in het theater ben ik ook regelmatig te zien in televisieseries (o.a. Moordvrouw, De familie Kruys, Heer en Meester en Lotte), in telefilms (Rabarber, Roffa, Verhaal van een man) en sinds kort ook in de bioscoop met de (deels) in Tunesië opgenomen Die Welt.

Aangezien ik weinig zo krachtig vind als muziek ben ik na mijn opleiding zanglessen blijven volgen en sinds een aantal jaar ben ik één van de Cinematic Fever Girls van de Amsterdamse band B-Movie Orchestra. En omdat ik meerstemmige zang heel magisch vind, en graag mensen daarmee kippenvel bezorg, zing ik in de a capella zanggroep Women in White.

Ik ga ervan uit dat ik nooit ben uitgeleerd, dus zo nu en dan volg ik masterclasses. O.a. bij Vincent van Warmerdam en Gijs Scholten van Aschat (muziektheater), Hans Hoes (shakespearesonnetten), Monic Hendrickx (camera-acteren), Eric Hermans (tekstbehandeling), Frans Strijards, Koos Terpstra en Elsie de Brauw (Trojaanse Vrouwen)

Daarnaast doe ik voice-over werk en soms geef ik les (camera-acteren).