Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Hylke Van Sprundel
Hylke Van Sprundel
Hylke van Sprundel kwam in 1993 van de Toneelacademie Maastricht met een nominatie voor de Henriëtte Hustinxprijs. Hij speelde daarna bij het Nationale Toneel in Duifje Klok, Britannicus, Ion, Mystiek Lichaam, Bash, Troilus en Cressida, Eind Goed Al Goed, Julius Ceasar en Hamlet.

Verder speelde hij rollen bij o.a. Het Zuidelijk Toneel, Toneelgroep Oostpool, Theatergroep Suburbia, Theater Artemis, Kwatta, bij Het Toneel Speelt in Stervelingen en Jozef in Egypte en bij De Paardenkathedraal in de regie van Dirk Tanghe, August August August, De Revisor en was hij ‘Puck’ in de Midsummernightsdream, winnaar van de NRC Publieksprijs 2002. Ook speelde hij in The New Victory Theatre te New York de Engelse versie van King A, een jeugdvoorstelling van Het Laagland.

In 2014/2015 was hij te zien in de Nederlandse versie van Warhorse, in Baantjer II en in Juni, een lokatievoorstelling van het Zeelands Nazomer Festival naar het boek van Gerbrand Bakker.

Op televisie vertolkte Hylke Prins Bernhard in de EO-serie Juliana, had hij een hoofdrol in de NCRV-dramaserie Zebra en was hij te zien als dokter Jurriaan in de NET5-komedieserie S1ngle. Gastrollen had hij in onder meer Baantjer, Grijpstra en de Gier, Flikken Rotterdam, Heer en Meester, Flikken Maastricht, Smeris, Nieuwe Buren en Als de Dijken breken.

Hylke is tevens voice-over en daarom met regelmaat te horen in o.a. diverse commercials op radio en tv.