Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Huub Smit
Huub Smit
Huub Smit (1978), bekend van oa New Kids, Popoz en Mannen van Mars, begon met acteren op zijn 21e. Eerst voornamelijk in het theater, in eigen producties met zijn theatercollectief ‘De Bloem van de Natie’ en bij diverse theater- en dansgezelschappen waaronder ‘De Wetten van Kepler’, ‘Het Zuidelijk Toneel’, ‘United-C’ en ‘Jelena Kostic’. Voor de camera acteren deed hij er eerst een beetje bij, voornamelijk in YouTube-filmpjes. Tot zijn grote doorbraak kwam met zijn rol als ‘Richard Batsbak’ in de ‘New Kids’-films die 2010/2011 meer dan een miljoen bezoekers naar de bioscoop trokken.

Huub heeft een aantal jaren in een band gespeeld als contrabassist en is in 2008 aan de ‘Academie voor Drama’ afgestudeerd als ‘Docerend Theatermaker’.

In 2019 is Huub o.a. te zien in de bioscoopfilm ‘De Oost’ (regie Jim Taihuttu), de Netfix-serie ‘Undercover’ (regie Eshref Reybrouck), theatervoorstelling ‘Goeroe’ (regie Evrim Akyigit), dansfilm ‘Naar Huis’ (regie Harrie Verbeek/choreografie Jelena Kostic) en de VPRO-jeugdserie ‘De Regels van Floor’ (regie Maurice Trouwborst)