Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Huib Cluistra
Huib Cluistra
Huib Cluistra (1990) studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Na zijn middelbare school studeerde hij een jaar aan de vooropleiding Muziektheater aan conservatorium Codarts in Rotterdam. In dat jaar besloot hij auditie te doen voor de toneelschool en werd aangenomen in Amsterdam.

Tijdens zijn opleiding maakte hij in 2013 samen met Rosa da Silva de voorstelling ‘It Touched Me’ onder begeleiding van Alex Klaasen, speelde hij in Carré in de voorstelling ‘Talloze Namen’ onder regie van Ruut Weissman en Lidwien Roothaan voor Theater na de Dam en hij vertolkte de rol van Koelygin in een bewerking van ‘De Drie Zusters’ onder regie van Hans Man in ‘t Veld in de duinen van Bergen aan Zee. Hij liep stage bij het NNT in de voorstelling ‘Oresteia’ onder regie van Gerard Jan Rijnders.

Na zijn afstuderen speelde hij oa in de voorstelling 'ANNE', maar ook op festivals als Fringe, De Karavaan, in Het Amsterdamse Bostheater en in Literair Theater Branoul.

Hij speelde in series als 'Flikken Maastricht', 'Jeuk' en 'Spangas'. Ook is hij te zien in de bioscoopfilm 'De Zevende Hemel'.

Binnenkort zal hij te zien zijn in de web-serie 'Anne +' en in 'Soof de Musical'.