Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Hans Thissen
Hans Thissen
Hans Thissen (1964) is in 1988 afgestudeerd aan het Conservatorium, klassiek piano. Tijdens zijn conservatorium tijd zong hij in Close Harmony groep 'De Cornuto's' die in 1989 het Nationaal Close Harmony Festival won. Hij houdt zich bezig met muziek, theater en vormgeving en acteerde, regisseerde en componeerde voor vele theater- en muziektheater producties.

Hij speelde sindsdien in voorstellingen bij o.a. De Toneelschuur, Firma Rieks Swarte, Zuidelijk Toneel, RO Theater, Onafhankelijk Toneel, Bonheur, Huis aan de Amstel, Kwatta en Tryater. Hij was te zien als acteur en pianist in de vrije producties ‘Amateurs!’ en ‘De Goede Dood’ beide van Wannie de Wijn uitgebracht bij WallisFinkers. De Goede Dood ging februari 2012 als speelfilm in première.

Hij regisseert al jaren alle voorstellingen van Dirk Scheele en Ageeth de Haan, en diverse producties voor Buro Vanaf2, zoals de Gruffalo in 2013, en Broemm! in 2016.

Bij Kwatta speelde hij o.a. in ‘De Mismuis’ en ‘Hou van die Hond’ onder regie van Josse Hussaarts. Deze voorstellingen zijn de afgelopen jaren ook met veel succes in Amerika en Canada gespeeld. In Maart 2017 gaat 'Love that Dog' weer op toernee naar de US.

Daarnaast is hij sinds vier jaar artistiek leider van Theaterorkest Max Tak waarvoor hij de voorstelling ‘Hats!’ schreef en regisseerde, ‘Ik ben een Held’ en 'Ik ben een Goochelaar' naar de gelijknamige boeken van Ted van Lieshout en dit seizoen 'Pudding Tarzan' naar het boek van Ole Lund Kirkegaard.

Vorig jaar was hij als acteur te zien in de voorstelling 'Het Volk in Dothan' van Theatergroep het Volk, in seizoen 2016 - 2017 zal hij weer spelen in een remake van de legendarische voorstelling Potters Beesten van Rieks Swarte.