Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Hanneke Scholten
Hanneke Scholten
In 2003 studeerde Hanneke af aan de toneelschool in Arnhem. Sindsdien heeft zij als actrice in verschillende theaterproducties gespeeld bij zowel grote als kleine gezelschappen. Door de jaren heen heeft zij zich breed ontwikkeld als actrice maar ook verdieping kunnen aanbrengen in haar eigen stijl en spel. Ze speelde o.a. Bij Toneelgroep de Appel, Theater Ea, Cowboy bij nacht en Toneelschuur producties.
Ze heeft o.a. gewerkt met Gerard Cox, Aus Greidanus, Michiel de Regt, Tarkan Koruglu en Jibbe Willems.
Hanneke speelde in de meerdere series, zoals, Van God los, Flikken Maastricht, Rozengeur en wodka lime en A'dam en Vele Anderen. Ook is zijn te zien in de Telefilfilm, We love Bears. En diverse shorts waaronder: Gotta, Camouflage. De verrukkelijke onbeholpenheid van een eerste keer (postproduction).
Als theatermaker en maakte Hanneke verschillende eigen voorstellingen.
Waaronder de installatie 'Over Hoop' bij het Ostade theater. Met het Theatergezelschap de Rennende Gek maakte zij een kritische bewerking van de Chrismas Carrol. Op Stichting Buitenkunst werkt Hanneke veel als theatermaker en heeft daar met zowel professionals als amateurs voorstellingen gemaakt. Ook geeft ze daar workshops.