Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Hanneke  Drenth
Hanneke Drenth
Hanneke Drenth (1980) is zangeres en actrice. Ze studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. In Den Bosch ontmoette ze Anne van Rijn en samen richtten ze het cabaret-duo Dames Voor Na Vieren op. Ze wonnen verschillende prijzen waaronder de Holland Casino Podium-prijs en de jury- en publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival, en werden twee keer genomineerd voor de VSCD Neerlandshoop-prijs.

Twaalf jaar lang trokken de dames met verschillende voorstellingen (Tja, Tja Tja, Hijgende Hakken, Bruids- en Grafwerk, Koude Kermis) langs de theaters in Nederland en Belgiƫ. De shows zijn geregistreerd en uitgezonden door de VARA. Een verzameling van de muzikale hoogtepunten uit de verschillende voorstellingen zijn op het album Binnenstebuiten uitgebracht.

Tussendoor speelde Hanneke in de familiemusical De Diepvriesdames, naar het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. Medio 2015 besloten Anne en Hanneke uit elkaar te gaan om zich individueel te ontwikkelen. Meteen daarop volgde een rol in de musical Pumps en Penalties met onder andere Birgit Schuurman en Han Oldigs en momenteel vertolkt Hanneke de rol van Jasperina de Jong in de theatervoorstelling De Grote Drie (2017) van DeGraaf & Cornelissen. Deze voorstelling won in januari 2018 een Musical Award voor Beste Musical Klein en gaat in juli 2018 in reprise.

Daarnaast heeft Hanneke diverse uiteenlopende projecten gedaan waaronder Muzikale Helden (2012) en de kerstvoorstelling Jesus Christ Karaoke Bar in Theater Bellevue. Ze sprak de commercials in voor Supradyn, Femina en Philadelpia. En leende haar stem voor de bioscoopfilm Asterix & Obelix en de Britten.

Sinds 2007 is ze de vaste zangeres van VARA's radioprogramma Spijkers met Koppen. Daar zingt en schrijft ze elke zaterdag het Spijkerlied en maakt ze af en toe onderdeel uit van het cabaret.

Ook is Hanneke te zien geweest in diverse sketches in het tv-programma Kassa, de serie Bagels & Bubbels en Talpa's tv-programma Ivo Niehe vanuit het Nieuwe de la Mar. Ze is een graag geziene gast in verschillende talkshows waaronder Pauw en Witteman, Kunststof TV, De Wereld Draait Door, Tijd voor Max en Koffietijd.

In 2018 is Hanneke te zien in het humoristische tv-programma Echt niet OK!, het sketch-programma Wannabees bij RTL en in de nieuwe seizoenen van de succesvolle series Klem en Smeris.