Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Georgina Verbaan
Georgina Verbaan
Georgina Verbaan is (stem)actrice en columniste. Ze werd bekend door een flink aantal verschillende tv- en filmproducties en groeide uit tot een gerespecteerd actrice.

Ze speelde rollen variërend van een blijmoedig alleenstaande moeder (de komische Lena in “t Schaep met de 5 Pooten), een eenzame vrouw die worstelt met de wereld van junks en zwervers voor haar raam (de zwaarmoedige Kyra in Oogverblindend), tot de overtuigende moordenares (Tilly in de aflevering Spookbeeld – Van God Los).

Voor haar rol in ’t Schaep ontvangt Georgina in 2007 de Beeld en Geluid Award, in de categorie Beste Actrice. Ook wordt ze alom geprezen voor haar vertolking van Tilly in Van God Los, wat haar een nominatie oplevert voor diezelfde Beeld en Geluid Award, Beste Actrice. De aflevering Spookbeeld ontvangt in 2012 een Gouden Kalf nominatie.

Verder was ze te zien in de speelfilms Mannenharten (regie Marc de Cloe), Hartenstraat (Sanne Vogel), De Surprise (Mike van Diem) en Jack Bestelt Een Broertje (Anne de Clercq). Voor De Surprise won Georgina in 2015 een Gouden Kalf voor ‘Beste Actrice’. In februari 2016 kwam de film Brasserie Valentijn (Sanne Vogel) uit en later in dat jaar volgde Meester Kikker (Anne van der Heide). Daarnaast schitterde ze in de romantische komedie Hartenstrijd.

Op tv is Georgina recent te zien in de series Alleen op de Wereld en La Famiglia. In 2017 is ze naast Barry Atsma en Jacob Derwig te zien in de serie Klem.

Op dit moment staat Georgina op de planken van het DeLaMar theater in de voorstelling Venus onder regie van Johan Doesburg. Georgina schrijft wekelijks een column voor NRC Next en Lux en haar eerste boek ‘Loze Ruimte’ ligt sinds kort in de boekhandels.