Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Geerteke Van Lierop
Geerteke Van Lierop
Geerteke van Lierop speelde vanaf haar zevende bij Jeugdtheaterschool Rabarber. In 2005 studeerde ze af in Moderne Letterkunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ze gaf tijdens haar studie dramales in India. Daarna studeerde ze aan de Amsterdamse Theaterschool De Trap, en aan de London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA). Ze volgde diverse masterclasses bij onder andere Monique van de Ven en Monic Hendrickx en werd geselecteerd voor de Rutger Hauer Film Factory.

Geerteke speelde in 2009 in het Vredespaleis, de Iraakse Ambassade, en in het Haags Historisch Museum met de voorstelling Nieuw Loevestein bij theatergroep Drang.
Ze vertolkte de vrouwelijke hoofdrol in de serie Pauwen en Reigers, had een vaste rol (vier seizoenen) in de serie Vrijland en verschillende gastrollen in Levenslied, Dokter Tinus, Danni Lowinski, Moordvrouw, KLEM, De Ludwigs, Hunter Street, Flikken Maastricht, De Zaak Menten, Morten en GTST.

Geerteke is in verschillende films te zien, zoals High Tea, Blijf! (Telefilm), 3, Forever for a while (Prix de Rome shortlist), Een vrije dag (NTR KORT!), Mees Kees langs de lijn en Wat Is Dan Liefde. Ze speelt de hoofdrol in de internationale speelfilms Second Honeymoon en Exposure en in meerdere filmproducties van onder andere Symphonic Cinema en de Rutger Hauer Filmfactory.

Als stemactrice is ze te horen in animatie films, televisie series, TV- en radio campagnes, audiotours en luisterboeken.

Ze debuteerde in september 2018 met 'Een zee van glas' bij Uitgeverij Ten Have.