Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Fahd Larhzaoui
Fahd Larhzaoui
Fahd Larhzaoui (Gouda 10 november 1978) is een Nederlandse theater- en filmacteur.

Zijn levensmotto is: “A winner never quits and a quitter never wins!!”

Van kleins af aan heeft Fahd altijd 2 passies gehad; voetballen en acteren. Profvoetballer worden, is door een blessure niet gelukt. Dus kon hij zich volledig focussen op het acteren.

Nadat hij zijn mavo en mbo diploma had gehaald, zocht hij de voor hem juiste weg om zijn droom te verwezenlijken. Die weg vond hij bij theatergroep Rotterdams Lef. Om zichzelf verder te ontwikkelen begon hij ook met het volgen van workshops. Een belangrijk onderdeel in dat traject is de beurs die hij heeft gekregen van de VandenEnde Foundation. Met behulp van deze beurs heeft hij stemlessen gevolgd bij Erik Hermans.

Hij is na Rotterdams Lef gaan werken bij o.a. het Ro Theater, Danstheater AYA, MC, Urban Myth, Theatergroep Siberia, ‘t Beemstervarken, Toneelgroep Oostpool en Likeminds. Bij Siberia speelde hij, onder andere, in de succesvolle voorstellingen Spinazie Spinoza en de met een Gouden Krekel genomineerde voorstelling Krijg Nou Titus.

Bij ‘t Beemstervarken vertolkte hij de titelrol -Driss Tafersiti- in Ik Driss De Musical!! In 2007 heeft hij met de voorstelling Casadam van Stichting Entre Nous op het F.I.T.U.C. Festival in Marokko – Casablanca de publieksprijs gewonnen voor Beste voorstelling internationaal.

Hij heeft in verschillende tv- en filmproducties gespeeld en hij was van 2009/2014 vast verbonden als acteur en presentator van het populaire kinderprogramma Huisje Boompje Beestje van de NTR. Hij speelde ook een rol in de met een Digital Emmy-Award genomineerde multimedia productie Collapsus.

Bij Likeminds toerde hij in 2014/15/16 met zijn monoloog Schijn door verschillende theaters in Nederland, België, Suriname en Curaçao. Schijn is zijn levensverhaal en is geschreven door scenarist Don Duyns onder Regie van Floris van Delft. Schijn werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival als één van de 11 beste theaterproducties van 2014 en favoriete keuze van de WijkJury Amsterdam.
Bij Toneelgroep De Appel speelde hij in Shakespeares allergrootste wraaktragedie Hamlet, tevens ook de laatste voorstelling van De Appel.

Onder Regie van Daria Bukvic speelde hij het personage Ben in Jihad de voorstelling. Bij Toneelgroep Oostpool was hij eind 2017 te zien in de voorstelling iHO onder regie van Marcus Azzini en begin 2018 bij De Toneelmakerij in I Call My Brothers, onder regie van Liesbeth Coltof.

Bij Het Zuidelijk Toneel toerde hij vanaf begin 2019 met zijn tweede solovoorstelling Shirt Uit Fahd.
Daar werd hij door NRC recensent Elisabeth Oosterling in haar top 3 genoemd voor beste mannelijke hoofdrol. #LouisDor

Website: www.fahdlarhzaoui.nl