Nieuws

31 januari 2017

Extra ACTkorting Macho Macho

ACT Nieuws

EXTRA ACTKORTING OP MACHO MACHO IN HET COMPAGNIETHEATER

 

Op 11 februari is de fysieke voorstelling Macho Macho van Bosnisch Nederlandse theatermaker Igor Vrebac (1986) te zien in het Compagniethetaer. Igor Vrebac was in 2015 de winnaar van de cACTus 2015 en won in 2016 de Diorapthe Award tijdens het Amsterdam Fringe Festival. De jury van de Diorapthe Award zei: “De performers trekken het publiek de voorstelling in met verleidelijke blikken en een sterk fysiek spel. Door meedogenloze herhaling putten de acteurs zichzelf volledig uit, waardoor wat in het begin cool en ambitieus lijkt, grotesk en treurig wordt. We waren vooral onder de  indruk van de kwaliteit van de spelers en de scherpe focus van het stuk.” 

ACTleden betalen geen 15 euro, maar slechts 10 euro per ticket. Bestellen kan hier: http://compagnietheater.shop.activetickets.com/ProgrammaDetail.aspx?id=388 


Over Macho Macho

Vandaag de dag worden mannen verheerlijkt in reclamecampagnes. De standaarden van mannelijke modellen gelden als de nieuwe norm voor mannelijk schoon. Maar, wat schuilt er achter die Calvin Klein six packs? Wanneer kan een man zijn emotionele kant laten zien? En, wie bepaalt wat schoonheid is: de mannen of de reclame industrie? Macho Macho is een fysieke voorstelling waarin twee mannen clichés over, met en voor de man bevechten. In hun arena willen de performers er goed uit zien en sterk blijven, net zoals hun voorbeelden op al die Instagram-after-workout-selfies. Maar de ideeën over mannelijkheid slaan om naar beelden waarbij het lichaam meer misvormd is dan mooi.

 

Over Igor Vrebac
Na zijn succesvolle solo voorstelling Homo Sapiens, waarmee Vrebac de juryprijs won op het Spaanse ACT Festival in 2015, maakt hij zijn debuut als regisserend theatermaker. Voor Macho Macho gaat hij verder met het onderzoek naar mannelijke kwetsbaarheid door het lichaam, en diens mogelijkheid om te transformeren, uit te dagen. Dit resulteert in sterk visuele voorstellingen die de zeggingskracht hebben om perceptie van het publiek voortdurend te blijven veranderen.

Laatste nieuws