Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Eran Ben Michael
Eran Ben Michael
ERAN BEN-MICHAËL (1982)

Acteur, Regisseur en Theatermaker.

Richtte in 2015 George & Eran Producties op samen met George Elias Tobal.
Sinds januari 2017 wordt dit gezelschap structureel gesubsidieerd door het FPK.

Eran studeerde in 2004 af aan de toneelschool in Amsterdam. Sinds zijn afstuderen speelde hij bij verschillende gezelschappen zoals, De Theatercompagnie, Het Nationale Toneel, De Citadel, Theater Rast, Bellevue Lunchtheater en De Utrechtse Spelen.

Sinds 2012 schrijft en speelt hij samen met George Tobal voorstellingen. Samen ontwikkelden en speelden zij o.a. De “George & Eran lossen Wereldvrede op” triologie en “De Vlucht van een Granaatappel”.

Eran werd in 2014 gehonoreerd met een 2-jarige subsidie binnen de Nieuwe Makerregeling van het Fonds Podiumkunsten. Daarbinnen maakte en regisseerde hij “Who’s afraid of Romeo & Julia” en de voorstelling “Lenny”, over de Amerikaanse stand-up comdian Lenny Bruce.
Bij theater Kwatta in Nijmegen regisseerde hij de voorstelling “Sneeuwvlinder”. Bij Theater DOX in Utrecht maakte en regisseerde hij samen met George de voorstelling, “The Future ain’t what is used to be”.

in 2017 regisseerde hij de voorstelling Woestijnjasmijntjes, geschreven door George in coproductie
met De Toneelmakerij. En deed hij de eindregie van de grote zaal voorstelling, Toen Ma naar Mars vertrok.

Ook is Eran te zien in verschillende series en films zoals “Mannenharten”, “Voetbalvrouwen”, “Kilkenny Cross”, “Smeris”, “Project Orpheus” en Oh mijn Hemel.

Ten slotte is hij als docent verbonden aan de Toneelschool Amsterdam.