Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Emmelie Zipson
Emmelie Zipson

Emmelie Zipson (1977) is een veelzijdige charmante en energieke Engels –en Nederlandstalige actrice, zangeres en presentatrice.
Haar studies aan de Amsterdamse Toneel & Kleinkunstacademie en de Central School of Speech and Drama in Londen, brachten haar op de meest uiteenlopende podia.
Van toneel tot televisie, van modern tot klassiek.
Sinds 2007 maakt, schrijft en speelt zij haar eigen solo theatervoorstellingen, een combinatie van kleinkunst en muziektheater. Ze heeft inmiddels vier programma’s op haar naam staan waarmee ze door heel Nederland heeft opgetreden in theaters en op festivals.
In haar voorstellingen neemt ze het publiek op de hak en spreidt haar welbespraaktheid in meerdere talen ten toon. Ze is een rasverteller en heeft een sterke persoonlijkheid.
Op televisie debuteerde Emmelie in de soap Goudkust. Kort na haar debuut werd ze gevraagd voor de politieserie Blauw Blauw en speelde ze een prominente rol in de documentaireserie Finals (BNN, Pieter Kuipers, e.a.). Meer recent schitterde Emmelie in beide delen van het televisiedrama Juliana (EO, Robin Pera).
Naast het zingen, in meerdere talen, en het vertellen van verhalen, zit ook het presenteren in Emmelie’s bloed: dag-voorzitterschap, het presenteren van een bedrijfsevenement of gespreksleiding doet zij met charme en humor. En indien gewenst in twee talen: Nederlands en (door een Engelstalige vader) vloeiend Engels.
Ook het bedrijfsleven hebben Emmelie ontdekt als host, anchorwoman, presentatrice en actrice. Bedrijven waar zij voor gewerkt heeft zijn o.a. Staatsloterij, Ikea, Heineken, Procentec, NH Hotels, Cityfilm, Viking, Van Gansewinkel, Achmea, Rabobank, Philips e.a.

PAROOL: "Zipson is gewoon waanzinnig goed; een vrouw van extremen die een prachtig helder stemgeluid combineert met een goed gevoel voor overdrijving en absurdisme."
VIER STERREN

CJP: “Met haar warme stem, expressie en persoonlijkheid bespeelt ze het publiek”