Nieuws

11 juni 2012

C3 werkt

Algemeen

Werknemers in de podiumkunsten die door de bezuinigingen hun baan verliezen, kunnen vanaf nu gespecialiseerde ondersteuning krijgen bij het zoeken naar nieuw werk via www.c3werkt.nl.

De al bestaande website van loopbaancentrum C3 is op initiatief van de sociale partners NAPK, FNV Kiem en de Ntb uitgebreid met informatie voor podiumkunstenaars. C3 heeft recent 80% procent van 832 aangemelde ontslagen grafimedia-werknemers aan ander werk geholpen. 


De NAPK verwacht dat door de overheidsbezuinigingen ongeveer 30 procent van de werknemers bij de theater- en dansinstellingen, orkesten en muziekensembles hun baan zullen verliezen. In de sector werken ruim 3.000 mensen. Omdat hun baan er straks niet meer is, zullen zij zich moeten oriënteren op een ander beroep. In principe begeleidt het uitkeringsinstituut UWV werkloze werknemers, maar hun site werk.nl kampt met problemen. Daarnaast zal het UWV in de toekomst maar een klein deel van werkzoekenden helpen omdat zij zelf ook drastisch moeten bezuinigen. 

Ontslagen werknemers kunnen de Beroepenzoeker op de site gebruiken om te bepalen welke andere beroepen bij hen passen. Vervolgens kunnen zij naar vacatures in deze beroepen zoeken op de vacaturebank. Ook kan men gratis testen afnemen en loopbaanbegeleiders vinden die zijn gespecialiseerd binnen de podiumkunsten. Bij C3 worden werknemers persoonlijk te woord gestaan en op weg geholpen.

Laatste nieuws