Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Bram Suijker
Bram Suijker
Bram is geboren en getogen in Nijmegen. Na zijn HAVO diploma is hij aangenomen bij de Toneelacademie Maastricht waar hij in 2013 afstudeerde.

Hij was te zien in Van God Los onder regie van Daan Schuurmans en speelde twee seizoenen op de Parade, het ITS Festival en het Fringe Festival. Afgelopen jaar heeft hij meegewerkt aan diverse afstudeerfilms en speelde in beide seizoenen van de TV serie Volgens Robert en Volgens Jacqueline. In 2016 werkte hij mee aan de serie Het Geheim van Eyck en speelde de hoofdrol in de korte film Ballen. Waar hij in 2016 op het Shortcutz Festival de prijs voor beste acteur in ontvangst nam.

Hij liep afgelopen jaar stage bij Mighty Society. Direct na zijn afstuderen werkte hij meerdere seizoenen voor het Nationale Toneel onder regie van Theu Boermans en in De Prooi, Het Stenen Bruidsbed, De Storm en Tasso onder regie van Johan Doesburg. Van de zomer draaide hij voor de serie Het Geheim van Eyck. Ook maakte hij voor Frascatie een voorstelling samen met Naomi Velissariou

Bij Oostpool was hij te zien in Fresh Young Gods, en sinds 2016 is hij als vast ensemble lid verbonden aan Het Nationale Toneel.

Komend seizoen is Bram te zien in onder andere: Verzameld Werk van Shakespeare ingekort & Lord of The Flies.
Ook is hij te zien in de nieuwe film van Nicole van Kilsdonk Lost & Found.