Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Bob Stoop
Bob Stoop
Acteur & Voice-over

2019:
Wat is dan Liefde, Familie Kruys, Het geheime dagboek van Hendrik Groen, De Club van Lelijke Kinderen, De Staatsgreep, Studio Snugger, Verborgen Verhalen, SpangaS op Zomervakantie 2

Eerder uitgezonden:
Bears Love Me, Nederland Gezellig! De Speld, Memoria,
Brimstone, Riphagen, Techie, Vechtershart, Lost en Found, Weemoedt, Project Orpheus, Zwarte Tulp, Noord/Zuid, Hartenstraat, 4Jim, Penoza, Smeris, Toren C, Het Geheim van Eyck, De Fractie, De Deal, Gooische Vrouwen, Flikken Maastricht, Dokter Tinus, Costa del Sol, Sint, De Bende van Oss, Naar de Overkant van de Nacht!, Wraak, Jack bestelt een broertje, Rechercheur Ria, Onvoorwaardelijk, Een Verre Reis, Patronen, Clafoutis, ESC, Zelfbehoud, Goede Tijden Slechte Tijden, De Laatste Reis van Meneer van Leeuwen, Hard tegen Hart, Mzungu, Gebroken Rood, 13 in de Oorlog, Ik ook van jou... en de stem van Vincent van Gogh in het Van Gogh Museum.

Voor mijn hoofdrol in de film Onvoorwaardelijk won ik de prijs ‘Beste Acteur’ bij de Delta Shorts op Film by the Sea 2012.

-> bobstoop.nl
-> imdb.me/bobstoop
-> instagram.com/bobstooop

Ik studeerde in 2003 af aan de Theaterschool Amsterdam na een afgeronde studie economie met filosofie als tweede studie. Ik speelde, schreef en regisseerde diverse theatervoorstellingen in Nederland en België. Eerst voornamelijk experimentele voorstellingen in het vlakke-vloercirquit, later de grote zalen zoals bijvoorbeeld met Monty Python’s Spamalot, Aïda van Verdi voor de Nederlandse Opera en Het Orkest van de Eeuw met het voltallige Noord Nederlands Orkest. Van 2016 tot 2018 werkte ik als acteur en executive producer bij De Speld, waar wij oa de talkshowparodie Nederland Gezellig! maakten.

Ik werk regelmatig als voice-over. Zo ben ik de stem van Vincent van Gogh in het Van Gogh Museum, spreek ik kinderboeken in en leen ik mijn stem aan diverse reclames en online video's. Ook ben ik de stem van diverse video's van De Speld.

Ik beschik al jaren over een professionele opnamestudio van waaruit ik supersnel kan aanleveren.

De commercial ‘Holland Casino – Man-Vrouw’ won de prijs beste radiocommercial vakjury bij de RAB Awards 2016. Ook spreek ik veel dialogen in voor radiocommercials. ‘Amstel Radler – Ringbandjes’ was finalist voor de publieksprijs bij de RAB Awards 2016.

Benieuwd naar meer? Check bobstoop.nl of instagram.com/bobstooop