Nieuws

3 juli 2019

Bijeenkomst NFF Extented: Auteursrecht – 9 juli 2019

Algemeen

Wat:  Bijeenkomst NFF Extended: Auteursrecht
Wie:  ACT-leden
Wanneer:  Dinsdag 9 juli 2019, 10:00 – 14:00 uur
Waar:  EYE, IJpromenade 1 1013 KT Amsterdam
Kosten:  ACT-leden betalen € 6,00 p.p., inclusief lunch

De ontwikkeling van het auteursrecht en de komst van steeds meer (nieuwe) superplatforms, maken dat NFF Extended graag de stand van zaken wil opmaken aangaande het auteursrecht en vergoedingen in Nederland.

Onder leiding van moderator Monica Bremer (Bremer & De Zwaan) zet een aantal sprekers uiteen hoe in Nederland de auteurswet, auteursrechten en vergoedingen op dit moment zijn geregeld, welke organisaties zich hiermee bezighouden en wie er aanspraak kan maken op welke mogelijkheden. Ook wordt er aandacht geschonken aan hoe het is georganiseerd in vergelijkbare andere Europese landen.

De bijeenkomst bestaat uit meerdere delen: in de ochtend geven experts korte presentaties over de huidige en toekomstige situatie. Hierna volgt een gemeenschappelijke lunch waar de deelnemers kunnen napraten over de presentaties. Na de lunch vindt het interactieve deel plaats, waar vragen worden behandeld met de sprekers uit de ochtendsessie. Gedurende de gehele bijeenkomst en de lunch kunnen vragen worden geüpload via een app. 

PROGRAMMA:
09:30 uur – Inloop Foyer Cinema 1
10:00 uur – Inleiding
10:10 uur – Presentaties 
12:00 uur – Lunch
13:00 uur – Vragensessie
14:00 uur – Einde bijeenkomst

SPREKERS:
• Monica Bremer (advocaat en bestuurder) is moderator van deze bijeenkomst.
• Roland Wigman (advocaat film en auteursrecht) over auteursrecht in Nederland.
• Marijn Kingma (advocaat) over de verschillende Collectieve Beheersorganisaties (CBO’s) in Nederland.
• Sem Bakker (advocaat en senior jurist/functionaris gegevensbescherming bij College van Toezicht voor Auteursrechten) over het toezicht op de Collectieve Beheersorganisaties (CBO’s) in Nederland.

TICKETS:
https://www.filmfestival.nl/extended/ 

Laatste nieuws