Alles voor acteurs

17 oktober 2019

Oproep Videoland Academy

Links

Videoland start het nieuwe talentontwikkelingsproject de Videoland Academy, gesteund door het Nederlands Filmfonds en in samenwerking met NFF, IDFA, IFFR en Dr. Script.  Videoland roept de nieuwe lichting filmmakers op om hun originele en spannende ideeën te pitchen via videoland.nl/academy. Videoland stelt ruim een miljoen euro beschikbaar en geeft nieuw talent jaarlijks de kans om in totaal vier fictiefilms van drie kwartier en een documentairedrieluik te maken.

Videoland Academy wil een nieuwe lichting makers de kans bieden zich te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen de professionele beroepspraktijk waarin ook commerciële belangen een rol spelen. Voor tenminste de komende drie jaar biedt de Videoland Academy hiervoor een podium.

Ieder jaar wordt een nieuw thema bepaald voor zowel de fictie als de non-fictie projecten. Voor deze eerste editie (2020-2021) wordt er gezocht naar originele en toegankelijk vertelde verhalen met cinematografische kwaliteit met als thema Grounded Sci-Fi voor de fictie films en True Crime voor de documentaire serie.

Interesse om te pitchen? Kijk voor meer informatie en alle criteria op
videoland.nl/academy.

Deadline voor aanmelding is 9 december 2019, 12.00 uur.

Tijdens de komende editie van IFFR wordt er bekendgemaakt welke makers geselecteerd zijn voor de Videoland Academy. De uitzending van de vier fictie films en documentaire serie staat gepland voor 2021 op Videoland en er worden premières beoogd tijdens het Nederlands Film Festival en IDFA 2020.

Andere artikelen