Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Annelies van der Bie
Annelies van der Bie
Biografische schets
Voortgekomen uit een Amsterdamse moeder en een Rotterdamse vader is Den Haag de stad waarin ik ben opgegroeid en school gegaan. Maastricht gaf me het diploma van de toneelschool, vriendschappen voor het leven en de indruk dat Limburg wel de mooiste provincie van ons land is.

30 jaar ervaring
Gedurende meer dan 30 jaar ben ik werkzaam als actrice in het theater, in TV-series, films, commercials en stemmenwerk; sinds 2005, na een toegepaste opleiding, ook als trainingsactrice in het bedrijfsleven en bij overheden. Tussentijds, na een basis managementopleiding, heb ik mijn bestaan als freelance actrice gecombineerd met een parttime baan als zendercoördinator RTV bij de lokale omroep van Den Haag. Tegenwoordig opereer ik vanuit mijn eigen bedrijf, opnieuw vanuit Den Haag waarin ik samenwoon met mijn vriend Frans die journalist is en een eigen krant uitbrengt.

Divers werk
Bij de grote gezelschappen als b.v. het RO theater, het Nationale Toneel, de Theater Compagnie, Het Onafhankelijk Toneel speelde ik rollen in de klassieke en moderne verhalen uit ons wereldrepertoire waarbij muziektheater nog steeds mijn voorkeur heeft. Muziektheater bracht me ook naar de fraaie amphi theaters in Albanië en Macedonië.
Maar bij kleinere gezelschappen als Keesen & Co, Courage, ‘t Bos heb ik samen met collega’s ook zelf voorstellingen gemaakt voor in het kleine theatercircuit; of in opdracht van het bedrijfsleven rond onderwerpen als reorganisatie, seksuele intimidatie e.d.
Stemmenwerk doe ik graag en ik heb dan ook aan diverse hoorspelen meegewerkt, luisterboeken ingesproken, voice-overs, gedichten voor een ‘gedichten-telefoonlijn’, taallessen en een commercial.
Van TV-series en films die variëren van drama, jeugd- en politieserie, comedy, soap, voorlichting, noem ik bijvoorbeeld: Pleidooi, Gemeentebelangen, Blauw Blauw, Baantjer, Landje, A’dam & E.V.A., Z@PP-delict, Ouderenmishandeling, Raad van Commissarissen.
Als trainingsactrice ben ik bekend met de gangbare theorieën, gespreksmodellen en werkvormen
en vind ik het leuk om in geïmproviseerde 1 op 1 gesprekken heel doelgericht een aanvankelijk
ervaren communicatieprobleem mee te helpen omzetten in inzicht en veranderend gedrag bij mijn gesprekspartner. Dit werk doe ik in diverse sectoren als de bouw, transport, de zorg, financiële wereld, rechtsorganen, opleidingen, kortom in commerciële en in non profit organisaties.

Met vriendelijke groet,
Annelies