Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Alexandra Alphenaar
Alexandra Alphenaar
Alexandra is een ervaren actrice, zowel in het theater als op televisie. Ze werd voor het grote publiek bekend door haar rol als Ronja Huygens in GTST.

Ze studeerde in 2004 af aan de Kleinkunst Academie in Amsterdam. Ze begon haar carrière in ‘Lustrum’ van Brigitte Kaandorp en Bert Klunder. Speelde mee in de rockmusical ‘Ren Lenny Ren’ van Acda en de Munnik en was te zien in ‘Turks Fruit’ de musical naar het boek van Jan Wolkers. In 2009 vertolkte zij de rol van Liesl in de ‘Sound of Music’ en stond zij naast Edwin Rutten in de musical ‘Dokter Dolittle’. Eind 2011 tourde zij langs de Nederlandse theaters met het door Dick van den Heuvel geschreven en geregisseerde Nightmare de Musical.
In de laatste twee maanden van 2012 speelde Alexandra de solovoorstellling Christiane F. naar het gelijknamige boek. En op televisie was Alexandra te zien in het eerste seizoen van Divorce en het tweede seizoen van Overspel.

Tot juni 2013 tourde ze langs de Nederlandse theaters met de musical Buddy Holly. In het seizoen 2013 / 2014 stond Alexandra in het theater met de toneelversie van Baantjer. Vanaf september 2014 tourde ze langs de theaters met de familievoorstelling De Kleine Kapitein. In het voorjaar van 2015 was ze op televisie te zien in Flikken Maastricht en 't Schaep Ahoy.

Zij was twee seizoenen te zien in de Sprookjesmusical Pinokkio als Fay Fee. Tegelijkertijd in 2017 speelde ze samen met Alfred van den Heuvel en Joey Ferre in de nieuwe theater komedie Body Language.

Vorig theaterseizoen speelde ze in Tina de Musical, naar het gelijknamige meidenblad, de moeder van Tina.

Dit seizoen is ze naast Theun Plantinga te zien in de muzikale komedie: Seks Tips, wat je van nichten leren kan & Seks Tips 2, Hoge hakken geen bezwaar.

Alexandra heeft twee jaar lang wekelijks een live tv progamma bij Emma TV, de zender in het Emma Kinderziekenhuis, gepresenteerd.

Ook heeft zij verschillende presentaties verzorgd voor de Nationale Opera en Ballet. O.a. Het Kinderkoren Festival, Schoolmatinees en de grote finale van het Opera aan de Zaan jaar.
Tevens is zij ambassadeur van Het Longfonds.