Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Alexander De Bruijn
Alexander De Bruijn
Alexander de Bruijn (Den Haag, 1984) studeerde in 2007 af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij heeft zich breed geprofileerd als acteur, regisseur, schrijver en muzikant.

Als acteur was hij betrokken bij voorstellingen van o.a. Stadsschouwburg Haarlem, De Parade, Theater Bellevue en het International Poetry Festival. Ook maakte hij diverse collectiefvoorstellingen en soloperformances, zoals ‘1900/Novecento’ en 'Ilias'. Hij speelde in films als ‘Bobby en de Geestenjagers’ en series als ‘A’dam E.V.A.’ en ‘Familie Kruys’.
Als stemacteur werkte hij aan diverse animatiefilms en -series, waaronder hoofdrollen in 'Henry Danger', 'Garfield' en 'T.U.F.F. Puppy'. Ook was hij de stem van Nick Wilde in Disney's ‘Zootropolis’.

Als regisseur maakte hij voorstellingen voor o.a. NOW-productions, STIP theaterproducties, TG Crash, het Fringe Festival, Festival Musica Sacra en Theater K in der Bastei, te Aken. Verder werkte hij aan vrije producties als ‘Monty Python’s Flying Circus’ en diverse festivalvoorstellingen, waaronder ‘Nosferatu’ en ‘Kallisto’.

Als liedschrijver schreef hij muziek voor voorstellingen als ‘De Niet Meer Zo Piep Show’ en voor het album ‘Het Wordt Winter’ van Paul de Leeuw.

Als scenarist schreef hij de NTR Kort ‘Lockbuster’ en de serie ‘Op Weg Naar Pakjesavond – Sint Vermist’ voor Nickelodeon. Ook schreef hij mee aan ‘BLUF’ voor RTL5 en ‘Kasper en de Kerstengelen’ voor AvroTros. Momenteel werkt hij aan een nieuwe misdaadserie voor RTL.