Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Alex Hendrickx
Alex Hendrickx
De in 1993 geboren Alex Hendrickx debuteerde in 2011 met een hoofdrol in de kinderserie De Magische Wereld van Pardoes. Al gauw volgde een rol in de populaire jeugdserie Spangas en daarnaast was hij ook te zien in de televisieserie Gerede Twijfel. Verder speelde hij rollen in Spangas, Flikken Maastricht en Moordvrouw. In de pilot DIP nam hij de hoofdrol voor zijn rekening. In 2016 was Alex te zien in de serie Petticoat.

Alex heeft ook al de nodige films op zijn naam staan: De speelfilm Ventoux, geregisseerd door Nicole van Kilsdonk en Fissa onder regie van Bobby Boermans. Verder speelde Alex in de Telefilm Laptop, in de door Will Koopman geregisseerde speelfilm De Verbouwing en in de internationaal bekroonde jeugdfilm Achtste-Groepers Huilen Niet. In 2013 speelde Alex in de speelfilm App. In 2014 was hij te zien in de horrorfilm De Poel en de korte horrorfilm De Laatste.

In 2017 was hij te zien in de telefilm Het Bestand, onder regie van Thomas Korthals Altes.

Alex is in juli 2017 afgestudeerd aan de Toneelacademie in Maastricht. In 2018 is hij te zien in All Stars De Musical (Frank Lammers) en op tv in de psychologische thriller Ik Weet Wie Je Bent.