Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Ad Knippels
Ad Knippels
Ad studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool in 1997.

Na zijn afstuderen speelde Ad in heel veel verschillende voorstellingen, zoals Midzomernachtsdroom en Ja Zuster, Nee Zuster van het Ro Theater, in Goedbloed en Het Vierde Rijk van Oostpool en bij het Amsterdamse Bos Theater speelde hij in maar liefst 7 producties, waaronder Don Q. en de titelrol in Ivanov.

Maar ook was hij te zien in Verlies naar het boek van Nicci French, When Harry met Sally, Karakter en Huisgoden.

Ad speelde ook grote rollen in musical- en muziektheatervoorstelling als Ciske de Rat, Mamma Mia, Spring Awakening, Who’s Afraid of Woody Allen, Grand Hotel, Love Story, Amandla! Mandela en het succesvolle The Sound Of Music, waarin hij de rol van Kapitein von Trapp vertolkte.

Voor zijn rol in Spring Awakening ontving Ad in 2011 een John Kraaijkamp Musical Award.

Ook maakte Ad zijn opwachting in televisieseries, zoals Baantjer, Keyzer & de Boer Advocaten, Flikken Maastricht, Danni Lowinski, Levenslied, Dokter Tinus, Dokter Deen, Moordvrouw, A’dam-E.V.A., Flikken Rotterdam en La Famiglia. In 2016 speelde hij een rol in de populaire ziekenhuisserie CMC.

Op het witte doek was hij te zien in films als Lepel, Alles Is Liefde, De Storm, Lek, Lucia de B., Helleveeg, Knielen Op Een Bed Violen en Riphagen.

In 2017 was Ad op televisie te bewonderen in de serie Klem. In de bioscoop maakte hij zijn opwachting in de film Hotel de grote L. en in het theater speelde hij Meester Bruis in de succesvolle familiemusical Ciske de Rat.

In 2018 zal Ad te zien zijn in de musical The Full Monty en in de reprise van The Bridges of Madison County.