Zouhair Mtazi

Video

Foto

Bio

Over mij

 “Life comes first. What I see in the characters, I first try to see in life”                                                                                                                                              Inspired by Daniel Day Lewis

 

Duizend procent’, die twee woorden kenmerken Zouhair Mtazi. De Rotterdammer, geboren en getogen op 3 augustus 1980 in Breda, staat er om bekend dat hij zich vol overgave stort in zijn passie, acteren. Dit uit zich op diverse vlakken.

 

Al van kleins af aan stond Zouhair in de spotlights. Weliswaar niet direct voor de camera of op de bühne, maar thuis voor zijn familie en vrienden. Hij bedacht kinderlijke sketches, speelde zelfbedachte rollen. Zo proefde hij spelenderwijs op jonge leeftijd al hoe heerlijk het is om jezelf te verliezen in een rol.  Het spelen ontwikkelde zich met de jaren, wat Zouhair combineerde met scholing. Zouhair begon in 2007 een workshop van Joost Buitenweg waar ‘Camera acteren’ centraal stond. Deze workshop beviel Zouhair erg goed omdat alle tijd werd besteed aan één belangrijk onderwerp. Vanuit deze workshop besloot hij er daarom ieder jaar een aantal te volgen. Drie jaar lang volgde Zouhair een Talent Ontwikkeling Traject bij theatergroep Dox, een professioneel jeugdgezelschap. In die drie jaar speelde hij mee met grote producties waarmee het theatergenootschap door het hele land trok en in alle grote theaters speelde.

 

Gewapend met scholing en ervaring is Zouhair niet van de beeldbuis en bühne te slaan. Hij speelde in bekende series als ‘Penoza’, ‘Jeuk’ waarbij hij speelde met Thomas Acda en Peter Heerschop, ‘Flikken Maastricht’ en ‘A’DAM en E.V.A.’ Op theatergebied speelde hij onder andere in stukken als ‘Brieven uit de oorlog ’ met Theatergroep Studio de Bakkerij en  ‘La Vie C’est Drole’ met Theatergroep DOX. Dit laatste stuk werd de winnaar van de prestigieuze prijs de Zilveren krekel. Als klap op de vuurpijl speelt Zouhair de solovoorstelling ‘Rewind’,  een stuk dat hij zelf heeft bedacht! Rewind kreeg ook eervolle vermelding tijdens Fringe Festival Amsterdam. 

 

Om zich te blijven ontwikkelen speelt Zouhair geregeld in short films van het ‘48 Hour Film Project’, een creatief internationaal filmfestival dat jaarlijks terugkerend wordt gehouden door heel Nederland. De film ‘Hitchcock-Hitchcock’ een short film waarin hij een hoofdrol speelde en hiervoor ook ‘Best Actor’ heeft gewonnen, werd zelfs geselecteerd voor het Internationale Film Festival Rotterdam.

CV

Algemeen

Nederlands, Engels, Marokkaans, Arabisch
Ja
Auto

Opleidingen

De Acteer School Rottedam

Compagne / Henze Pegman

Nieuwendijk 16
3443 BL Woerden
Nederland
0348 414 990

Verstuur e-mail