Zouhair Mtazi

Video

Audio

0:00
0:00
0:00
0:00
0:00
0:00

Bio

 

Zouhair Mtazi, bekend van o.a. Mocro Maffia, Penoza en Nood

Is een Marokkaans-Nederlandse acteur die zijn levenslicht vond in Rotterdam.Zouhair is autodidact acteur. Naast het talentontwikkelingstraject van DOX heeft hij zich gespecialiseerd in de Chubbuck Method Acting Techniek.

Zouhair speelde onlangs een prachtige rol in ‘Het Oog van de Storm’ (Agaath Witteman) met Hans Croiset, Anne Wil Blankers en Johanna ter Steege. 

Zijn theateravontuur begon bij DOX. Hier speelde hij in enkele grote producties mee, waaronder ‘La Vie C’est Drole’, die een Zilveren Krekel won. Ook speelde hij mee bij ‘Phobiarama’ (Dries Verhoeven). Zouhair maakte en bedacht ook een eigen solovoorstelling, ‘Rewind’ (Khadija Massoudi), waarmee hij een eervolle vermelding kreeg op het Amsterdam Fringe Festival in 2018.

Op het grote scherm heeft hij inmiddels in vele series en films gespeeld. Zijn speelstijl onderscheidt zich doordat hij snel kan switchen van licht naar zwaar, waardoor hij excelleert in drama. Ook humor met een scherp randje is hem niet vreemd. Tevens is Zouhair altijd veel bezig geweest met regie, waardoor hij goed begrijpt waar een regisseur naartoe wil. 

Zijn talent en kracht als acteur is niet onopgemerkt voorbijgegaan, zo won hij al twee keer, naast meerdere nominaties, de prijs ‘Best Actor’ bij het 48 hour Film Project Rotterdam voor zijn spel in ‘Hitchcock-Hitchcock’ en ‘De Kleine Astronaut’. Met ‘Lekkage’ won hij samen met Rienus Krul en Dennis Coenen ‘Best Acting Ensemble’ internationaal.

Als klap op de vuurpijl won Zouhair in 2023 ‘Best Actor International’ voor zijn rol in ‘De Kleine Astronaut’ op het Filmapalooza in Los Angeles. 

Zouhair zal in september 2023 te zien zijn in de bioscoopfilm ‘De Vuurlinie’, waarin hij een van de dragende rollen speelt.

 

Meer weten over deze waanzinnige acteur? info@tpmanagement.nl 

 

CV

Algemeen

Nederlands, Engels, Marokkaans, Arabisch
Ja
Auto

Opleidingen

De Acteer School Rottedam

TPManagement

J. Craandijkstraat 31 
2032 HP Haarlem
Nederland
0646712716

Verstuur e-mail