Yannick de Waal

Video

Bio

Yannick de Waal (1994) is een acteur en filmmaker. Hij is bekend van zijn hoofdrol in de film ‘Dorsvloer vol Confetti’, die geselecteerd was voor het International Film Festival Berlin. Hij was te zien in Peter Kosminsky’s vierdelige serie ‘The State’, die genomineerd werd voor een BAFTA in de categorie ‘Beste Mini-Serie’, en hij had als de mysterieuze George een van de hoofdrollen in de Blackpills serie ‘Immortality’, geregisseerd door Nick Parish.

Yannick maakte zijn speelfilmdebuut op 12-jarige leeftijd en kort daarna had hij de hoofdrol in de film ‘Zucht’, die geselecteerd werd voor het Cannes International Film Festival en genomineerd werd voor Beste Korte Film op het Nederlands Film Festival. Yannick was te zien in verschillende Nederlandse televisieseries en hij speelde de hoofdrol in de prijswinnende korte film ‘Parnassus’. In 2022 speelt Yannick een grote rol in de serie ‘Het Gouden Uur’, geregisseerd door Bobby Boermans.

Yannick heeft de prijswinnende serie ‘Oorlog-Stories’ (Rockie Award & Cinekid Television Award) geschreven, samen met Willem Bosch. ‘A Pink Moon Comes’ is de eerste film die Yannick heeft geschreven en geregisseerd. 

CV

Algemeen

Nederlands, Engels
Auto

Opleidingen

The Lee Strasberg Theatre and Film Institute

Film

Flexi
Het Blauwe Uur
Quiet Nights Again
Parnassus
Dorsvloer vol Confetti
Kapitein Rob en het Geheim van Professor Lupardi
Zucht

Televisie

Het Gouden Uur
Follow de SOA
Immortality
The State
Moordvrouw
Bureau Raampoort
Zwarte Tulp
De Val van Aantjes
Flikken Maastricht
De Troon
Verborgen Verhalen
Floor Faber
Gooische Vrouwen

TalentStreet

Zekeringstraat 32B
1014 BS Amsterdam
Nederland

Verstuur e-mail