Tonko Bossen

Foto

Bio

Tonko Bossen (10 juni 1998) is acteur, filmmaker en muzikant, geboren en getogen in Amsterdam. Tijdens zijn middelbare schooltijd op Het Vierde Gymnasium speelde hij al in diverse films en televisieseries. Zo had hij een rol in de televisiefilm Nooit te oud (2013) onder regie van Pollo de Pimentel, in de serie Adam E.V.A. (2014) van Norbert ter Hall en in de film Oorlogsgeheimen (2014), geregisseerd door Dennis Bots. 

In 2015 had Tonko zijn eerste hoofdrol te pakken in de korte film Doorbijten van Iman de Vries. Ook had hij in datzelfde jaar rollen in de bekende televisieseries Spangas (regie Jop de Vries, Kaj Driessen), Tessa (regie Pieter van Rijn, Anne de Clercq) en Danni Lowinski (regie Zip Wertwijn & Will Koopman). 

De hoofdrol als Sander in de film Kappen! Van Tessa Schram in 2016 was voor Tonko de definitieve doorbraak als jonge acteur. Ook speelde hij in 2016 de hoofdrol in de serie Lost in the Game (regie Jan Albert de Weerd, Ruud Schuurman, Aram vd Rest) en bijrollen in de series De Maatschap (regie van Michiel van Jaarsveld) en CMC (regie Zip Wertwijn, Will Koopman). 

Naast zijn acteerwerkzaamheden heeft Tonko podiumervaring als zanger/gitarist van de band Paradise Database. Bovendien heeft hij in 2016 de korte film Ontvlucht geproduceerd samen met Eli Menco en Floris Zeeman. 

In 2017 was Tonko te zien in de televisieseries De Mannentester (regie Pieter van Rijn, Hiba Vink) en Nieuwe Buren (regie Bobbie Boermans en Maarten Treurniet). Tevens had hij een hoofdrol in de korte film Turn it around van Niels Bourgonje.  

In 2018 was Tonko te zien in de film Cobain van Nanouk Leopold en in de Duitse televisiefilm Der Amsterdam-Krimi, Labyrinth des Todes, (regie Peter Ladkani). Daarnaast speelde hij een van de hoofdrollen in de televisieserie Zomer in Zeeland (regie Johan Timmers, Maarten Treurniet).  

In 2019 speelde hij een rol in de serie Oogappels. Ook nam hij een gastrol op voor de politieserie Flikken Rotterdam. 

Dit jaar zal hij te zien zijn in een nieuwe serie. Daarnaast zit Tonko zit momenteel in het laatste jaar van zijn opleiding aan de Film Academie in Amsterdam.  

CV

Algemeen

Nederlands
Nederlands, Engels
Nee
Auto

Opleidingen

Het 4e Gymnasium, Amsterdam

Film

Cobain
Uitvoering: Nanouk Leopold
Turn it Around
Uitvoering: Niels Bourgonje
Kappen!
Uitvoering: Tessa Schram
Doorbijten
Uitvoering: Iman de Vries
Nena
Uitvoering: Saskia Diesing
Oorlogsgeheimen
Uitvoering: Dennis Bots
Nooit te oud
Uitvoering: Pollo de Pimentel

Televisie

Follow the SOA
Der Amsterdam-Krimi, Labyrinth des Todes
Uitvoering: Peter Ladkani
Nieuwe Buren
Uitvoering: Bobbie Boermans, Andru00e9 van Duren
Zomer in Zeeland
Uitvoering: Johan Timmers, Maarten Treurniet
De Mannentester
Uitvoering: Pieter van Rijn, Hiba Vink
CMC
Uitvoering: Zip Wertwijn, Will Koopman
De Maatschap
Uitvoering: Michiel van Jaarsveld
Lost in the Game
Uitvoering: Jan Albert de Weerd, Ruud Schuurman, Aram vd Rest
Danni Lowinski
Uitvoering: Zip Wertwijn, Will Koopman
Spangas
Uitvoering: Jop de Vries, Kaj Driessen
Tessa
Uitvoering: Anne de Clercq
Adam E.V.A
Uitvoering: Norbert ter Hall

All Stars Agency

Plantage Middenlaan 2D
1018 DD Amsterdam
Nederland
020 4213669

Verstuur e-mail