Thomas Van Ouwerkerk

Video

Foto

Bio

Ik ben Thomas van Ouwerkerk. Ik ben acteur en theatermaker. Na mijn afstuderen heb ik mij gespecialeerd in fysiek theater. Ik speel op dit moment bij Jakop Ahlbom Company, Familie Flöz, Theatre Hotel Courge en heb mijn eigen collectief genaamd: Thomas Sacha en Jos.

Op dit moment ben ik aan het repeteren voor de nieuwe productie van Familie Flöz ; Feste, dat in april 2021 in Berlijn in premiere gaat. Familie Flöz is een international theatergezeschap uit Berlijn waar taal geen grenzen heeft. Sinds 2016 speel ik in de voorstelling Teatro Delusio en heb sinsdien in het buitenlang gespeeld (van China tot Italie en Chili tot Zweden). 

Sinds 2014 ben ik verbonden aan de voorstelling Horror van Jakop Ahlbom Company. Horror heeft zowel nationaal als internationaal gespeeld. Zo stond de voorstelling op het London Mime Festival in 2015 en had het in 2018 een lange tour door Australie met als startschot een week lang in het Opera House in Sydney.

Naast het spelen bij gezelschappen heb ik mijn eigen collectief ‘Thomas, Sacha en Jos’. Wij maken volwassen voorstellingen met een jeugdige blik en jeugdvoorstellingen die zeer geschikt zijn voor volwassenen. Ons werk is beeldend en talig met een transparante speelstijl en jongensachtige energie. Lief zonder zoetsappig te zijn en tegelijkertijd stoer en slim. Met ‘Thomas, Sacha en Jos’ hebben we een bijzondere samenwerking met de schrijver Toon Tellegen en hebben meerdere boeken naar het theater vertaald. Zo hebben we met ‘Een vorig leven (2015-2016) Herinneringen aan mijn broer(2018-2019) en Mijn Vader (2020-2021) in de theaters en op theaterfestival De Parade gestaan.

 

CV

Algemeen

Nee

Opleidingen

Toneelschool Utrecht

Theater

Nieuw Goud (MAXlab.)
Uitvoering: Dorien Folkers
Uitvoering: tgMAX.
Games without frontiers
Uitvoering: Jakop Ahlbom
Overigen: Een beeldende en muzikale voorstelling met nummers uit de jaren 80
Alleen op de wereld
Uitvoering: Moniek Merkx
Uitvoering: tgMAX.
Auteur: Hector Malot/Moniek Merkx
Overigen: regie remake: Dorien Folkers

Maten

1.89
Donker bruin/ zwart
Blauw
50
43
73
31/34
38
91
81
95
58

Compagne / Henze Pegman

Nieuwendijk 16
3443 BL Woerden
Nederland
06 515 553 48

Verstuur e-mail