Thomas de Bres

Video

Audio

0:00
0:00

Bio

Thomas de Bres (1973) studeerde in 1995 af aan de toneelacademie Maastricht als uitvoerend toneelkunstenaar. Hij speelde langdurig bij het Utrechtse theatergezelschap De Paardenkathedraal Utrecht en bij onder meer Toneelgroep Amsterdam, Joop van den Ende Theaterproducties, Theater van het Oosten, NNT, Nationale Toneel, Opium voor het Volk, Hummelinck Stuurman, M-Lab, De Parade en Zina Platform.

Hij werkte intensief samen met Adelheid Roosen aan de Wijksafari’s Utrecht en Bijlmer. Daaruit volgend doceerde en regisseerde hij veelvuldig basisschoolkinderen in Amsterdam Zuid Oost.

Op televisie was hij onder meer te zien in Evelien, Wet en Waan, GTST, Baantjer, Bitches , Evelien, Danni Lowinski, Flikken Maastricht en Flikken Rotterdam en in de televisieserie I.M.

Na meer dan twintig jaar actief te zijn geweest als full time acteur in de theaterwereld en na het spelen van veel rollen uit het klassieke wereldrepertoire, zag oprichter acteur en theatermaker Thomas de Bres de theaterwereld snel veranderen, maar bovenal de wereld erbuiten. Vanuit de wens naar verbondenheid met die buitenwereld besloot hij meer van die wereld te onderzoeken. Afgelopen jaren werkte de Bres, altijd vanuit zijn drama achtergrond, op heel verschillende manieren samen met heel verschillende gemeenschappen, waaronder: het primair onderwijs, geloof, zorg, LGBTQI+ community en defensie. Om deze samenwerking een meer professionele structuur te geven was de oprichting van een stichting noodzakelijk.

Daarom werd op 03-02-2020 Theater van de Heelheid opgericht.

CV

Algemeen

Nederlandse
Bas Bariton
Engels Frans Duits
Auto

Opleidingen

Toneelacademie Maastricht
VWO Cobbenhagen College Tilburg

Marble Agency

Soembawastraat 56
1095 XC Amsterdam
Nederland
+3120 354 1200

Verstuur e-mail