Stefan Hendrikx

Bio

Stefan Hendrikx (1990), geboren in Venlo, is in 2013 afgestudeerd aan de HBO cabaretopleiding de Koningstheateracademie.
Daarna is hij verder gaan studeren aan Toneelschool Arnhem (ArtEZ) waar hij in 2017 zijn diploma heeft behaald.

“Ja, maar wat doet ie dan nu met die twee diploma’s?!
WANT DAT IS WEL ALLEMAAL MOOI VAN MIJN BELASTINGGELD HÈ!!!
– Een bezorgde burger

Improviseren
Stefan toert samen met cabaretier Andries Tunru en pianist Joep Hullegie als Beperkt Houdbaar door heel Nederland. Ze spelen volledig geïmproviseerde comedyvoorstellingen om je vingers bij af te likken en je stoel onder te pissen. “Hoe doen jullie het toch?” “Wat ongelooflijk knap!” “De mooiste dag uit mijn leven!!!!” aldus enthousiaste publieksleden na de voorstelling van Beperkt Houdbaar.
Daarnaast speelt Stefan maandelijks bij het comedy collectief Flunknarf geïmproviseerde scènes, liedjes en zelfs rapbattles in Utrecht. In 2018 was iedere Flunknarfshow uitverkocht, dus koop snel je kaartje bij Comedyhuis.nl.

Acteren
Tijdens zijn studie nam zijn carrière een vliegende start met de jeugdvoorstelling ‘Het Neushoornspektakel’ van Daniël van Klaveren (STIP Producties).
De afstudeervoorstelling genaamd NOACH, geregisseerd door Vincent Rietveld, gooide hoge ogen op het ITS Festival in Amsterdam.
Afgestudeerd en wel speelde Stefan nog 2 voorstellingen van ‘Majakovski / Oktober’ voor De Warme Winkel.
Op juni 2018 was hij weer op het ITS Festival te zien in de afstudeervoorstelling ‘Waakvrees’ van Boris Kip, regiestudent op de Toneelacademie Maastricht.
Vanaf seizoen 2019-2020 is Hendrikx te zien in het theater met de voorstelling: ‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’ van Theater WEI i.s.m. Theater Gnaffel.
Hou je niet van theater en vegeteer je liever op de bank? Dan kon je Stefan zien in 2015 (nèt te laat) in het BNN-programma Alpacas, de opvolger van ‘De Lama’s’.
Wil je iets recenters zien? Kijk dan hoe Stefan in een aantal afleveringen van ‘Hufterproef’ acteert en laat je verrassen als alles in scène is gezet!

Stand-up Comedy
Grapjes vertellen, Stefan is er voor in de wieg gelegd. Niet alleen met improvisatietheater, in theatervoorstellingen of op televisie, maar ook solo op het podium als stand-up comedian. Het Comedyhuis, waar hij onderdeel van is, zegt over hem: “Nog niet zo lang geleden zette Stefan zijn eerste stappen op het podium als stand-up comedian, maar hij bleek een natuurtalent. Stefan heeft alles wat je als publiek zoekt in een comedian: goed bedachte grappen, een energieke performance en de uitstraling van iemand die zich op het podium thuis voelt.”

Ook schrijft hij de teksten op zijn website in de derde persoon, zodat het lijkt alsof hij daar een mannetje voor heeft.

CV

Algemeen

Nederlandse
Tenor
Nederlands | Engels
Nee
Auto

Opleidingen

Toneelschool Arnhem (Artez)
Koningstheateracademie | Diploma

Theater

Neushoorn Spektakel
Auteur: Ionesco
Overigen: Bewerking Daniel van Klaveren
(NOT) Club Fiction
Overigen: Winnaar Max Reinhardt Preis 2016
De Andere Kant Van De Brug
Auteur: Teun Smits

Televisie

Alpacas Seizoen 1
Producent: Kathleen Warners
Omroep: BNN

Workshops

Improvisatieworkshops en lessen
Overigen: Aan scholen of improvisatiegroepen

Maten

180cm
Blond
Blauw
S
41
60kg
W29 L32
39