Stefan De Walle

Bio

Stefan de Walle (1965) studeert in 1989 af aan de Arnhemse Toneelschool en begint zijn carrière bij het RO Theater in Rotterdam.

Hier speelt hij in meer dan dertig voorstellingen, waaronder Nachtasiel van Maxim Gorki (regie Alize Zandwijk). Deze voorstelling word een groot internationaal succes met veelbesproken optredens tijdens het Edinburgh International Festival (1999) en de Wiener Festwochen (2000). Veelbesproken is ook zijn rol van Prior in Angels in America. Hij word hiervoor genomineerd voor de Louis d’Or en won de Rotterdam Award.

In seizoen 2001-2002 maakt Stefan de overstap naar het Nationale Toneel in Den Haag, waaraan hij tot op heden vast verbonden is.
Hier speelt hij hoofdrollen in voorstellingen als Cyrano de Bergerac, Maria Stuart, De Graaf van Monte Christo, een memorabele Glenn Gould, Kopenhagen, De Kersentuin, de theatermarathon Faust I&II en Midzomernachtdroom. Voor zijn vertolking van Cyrano, de Bergerac word Stefan wederom genomineerd voor een Louis d’Or. In 2010 wint hij de Arlecchino, de toneelprijs voor de beste mannelijke bijrol, voor zijn rol van Lopachin in De Kersentuin.

Het grote publiek leert Stefan kennen door zijn rol van zoon Kees in de televisieserie Flodder en later de film Flodder 3. Maar hij doet meer televisie- en filmwerk. Stefan speelt de hoofdrol in films als De Marathon, Held, Witte Vis en De Vogelaar. Hij is daarnaast te zien in speelfilms als Doodslag, Majesteit, Iep! en Terug naar de kust.

Sinds 2002 is Stefan te zien in het improvisatieprogramma De Vloer op en De Vloer op jr. Ook speelt hij op televisie onder meer de rol van Dries van Agt in de serie Beatrix, Oranje onder vuur, Flikken Maastricht, Waltz, Koppels, Unit13 en Zwarte Sneeuw. Sinds 2011 is hij jaarlijks te zien als Nederlands bekendste kindervriend in o.a. het Sinterklaasjournaal en de intocht van Sinterklaas.

Stefan is voor zijn rol in het toneelstuk Speeldrift genomineerd voor een Arlecchino. Daarnaast is hij genomineerd voor een Rembrandt Award in de categorie Beste Acteur voor zijn veelgeprezen rol in de film De Marathon.

Stefan is te zien in de met de Zilveren Nipkowschijf 2013 genomineerde televisieserie Volgens Robert van Maria Goos en Peter Blok. Verder staat hij op toneel met de voorstellingen Speeldrift en Het Stenen Bruidsbed van het Nationale Toneel. In de zomer van 2013 starten de opnames voor de speelfilm Oorlogsgeheimen waarin Stefan de rol van Burgemeester Nijskens gaat spelen.

CV

Algemeen

Nee

Opleidingen

Toneelschool Arnhem

JULY MANAGEMENT

Sophiastraat 70
2805 HE Gouda
Nederland
+31 (0)6 29 60 22 27

Verstuur e-mail