Sem Ben Yakar

Bio

Sem Ben Yakar (20-12-2001) is een mengelmoes van veel culturen, zo heeft hij een Nederlandse moeder, een Israëlische vader, Turkse opa en een Marokkaanse oma en spreekt hij vloeiend Hebreeuws.

Sem spatte voor het eerst van het televisie scherm af met zijn rol als Bas Nieuwenhuizen in de serie Goede Tijden, Slechte Tijden. Sem maakte in 2019 zijn filmdebuut met zijn controversiële rol als Milo in de film Khata, die in première ging bij het Nederlands Filmfestival te Utrecht.

Nadat hij afstudeerde (2021) aan de opleiding filmacteur/FAAAM merkte Sem dat presenteren ook voor hem was weggelegd. Zo presenteerde hij ‘De Nationale Voorleeswedstrijd’, een groot succes met veel interactie met het jonge publiek. Ook is Sem inmiddels een vaste presentator voor Unicef en presenteert hij vaak live events voor o.a. de Koninklijke Nederlandse Bibliotheek.

Een productie die veel indruk op Sem zelf maakte gezien zijn Joodse afkomst, was zijn rol als Joodse jongen in de campagne video voor de vrijheid van het comité 4&5 mei. Hij zou zich graag vaker inzetten voor projecten met maatschappelijke doeleinden. Na zijn rollen in onder andere “Verborgen Verhalen (NPO ZAPP)”, ‘Follow de SOA” (VIDEOLAND) was Sem recent te zien in de serie “ANONIEM” (waarin hij de jongere versie van Jeroen Spitzenberger vertolkt). daarnaast heeft hij een rol gespeeld in de bioscoopthriller ‘Het Geheugenspel’ (Nederlands-Vlaamse coproductie).

Sem is binnenkort te zien in een nieuwe Netflix-serie ‘Kugel’ een spin-off van de populaire Israëlische serie: ‘The SHTISEL’ waar hij de rol van Tzviki Bombach vertolkt. Sem liet zijn haar voor deze rol er volledig af halen. 

 

 

CV

Algemeen

Nederlands
Nederlands, Hebreeuws en Engels
Auto

Opleidingen

Filmacteur/faaam
Lucia Marthas - Institute for performing art vooropleiding

Film

Kugel
Het Geheugenspel
Khata - Centraal

Televisie

Anoniem
De Zomer van Zoë
Verborgen Verhalen
Goede Tijden, Slechte Tijden
Volgens Robert

Maten

175
Zwart
Bruin
44/46

MOON. Agency

Energieplein 19
2031 TC Haarlem
Nederland
06 30154357

Verstuur e-mail