Sarah Jonker

Video

Foto

Bio

Opleiding

Sarah Jonker studeerde in 2006 af aan de Arnhemse Toneelschool (Toneelschool ArtEZ).
Voorafgaand haalde zij haar propedeuse aan de Toneelacademie in Maastricht. Haar afstudeervoorstelling Alpha Centauri, regie: Gerardjan Rijnders won de IT’s publieksprijs.

Theater

Meteen na haar afstuderen speelde Sarah twee seizoenen in de 4-delige Feuilleton De Geschiedenis van de Familie Avenier van Het Toneel Speelt, Regie: Jaap Spijkers. Daarna in o.a. Texel Texas, regie Michiel de Regt in het Bellevue Lunchtheater, Momenten van Geluk, regie: Albert Lubbers van Theatergroep Suburbia, Freule Julie, regie: Koen de Sutter van Theater Artemis en Schuld en Boete, regie: Peter Sonneveld van Theaterbedrijf Bonheur, De Mysteries van Marken van Speeltheater Holland (Winnaar van de publieksprijs Festival de Karavaan 2012) en Menuet, regie: Tatiana Pratley, co-productie Generale Oost en Festival de Wintertuin.
In 2014 regisseerde Sarah De Bevrijding van Boos Mannetje, Fringe festival Zuid Afrika, hiermee wonnen ze de Dioraphite amsterdam fringe award, waarmee ze een speelplek wonnen op Fringe festivals. Daar wonnen ze de Directors choice award Amsterdam Fringe 2014.

Ook speelde Sarah de afgelopen jaren de zelfgemaakte voorstellingen: Bloed op de Dansvloer, eindregie: Joris Smit, Wij zijn Grijs Gebied i.s.m. Jessica Zeylmaker, eindregie: Jeroen de Man en Meneer Mond-In het Dal der Wonderen i.s.m. IJbert Verweij.

Vanaf 2013 is Sarah als maker verbonden aan Likeminds. Haar eerste solovoorstelling droeg de titel: Il Gonfiabile, regie: Michiel de Regt.
In 2015 was ze zelf te zien in Thinking in the Box, Iedereen blijft maar naar parels vissen en in De Witte Vloed, regie Sarah Moeremans. En begeleidde ze Tijdsgeest van Likeminds. Het afgelopen seizoen was Sarah te zien in Decadence, NACHTDIEREN en CLOSER.
Afgelopen zomer was Sarah geselecteerd voor de Zomerworkshop van ‘Les Ballets C de la B’. En op dit moment is Sarah te zien in de voorstelling ‘Lear’ van de Toneelmakerij.

Televisie / Film

Sarah is twee keer genomineerd voor het Gouden Beeld Beste Vrouwelijke Hoofdrol. De eerste keer voor de telefilm Roos en Rana, regie: Meral Uslu en het jaar daarop voor Achttien, regie: Jelle van Doornik.
Ook ontving zij een Gouden Kalf nominatie voor Beste Vrouwelijke Bijrol voor Leef!, regie: Willem van de Sande Bakhuyzen.
Sarah was ook te zien in o.a. A’dam-E.V.A (Amsterdam En Vele Anderen) van de VARA, VPRO en NPS, Van God Los van BNN en Project: Kasteel Amerongen (Greenaway/Boddeke). Afgelopen seizoen was Sarah te zien in de serie ‘Land van Lubbers’ van AVROTROS. Onlangs was Sarah te zien in het drieluik ‘De Zaak Menten’ als Saskia, de assistente van Hans Knoop. En was Sarah te zien in een commercial van Andrélon.

Overig

Sarah exposeert met haar eigen schilderijen.

CV

Algemeen

Nederlands
Sopraan
Engels, Duits, Frans, Italiaans
Nee
Auto

Opleidingen

Toneelschool Arnhem

Film

Alleen Hier
Rol: Fleur
Uitvoering: Feike Santbergen
Even
Uitvoering: Annielle Webster
Auteur: Saskia van der Tas
de 54
Uitvoering: Philip Hering
Auteur: Liesbeth Wieggers
de Storm
Rol: Geertje
Uitvoering: Ben Sombogaart
Auteur: Marjolein Beumer en Rik Launspach
Olivier Etc.
Rol: Eva
Uitvoering: Sander Burger
Leef!
Rol: Robin
Auteur: Maria Goos
Overigen: Nominatie Gouden Kalf beste vrouwelijke bijrol
Gebroken Rood
Rol: Jonge Marian
Uitvoering: Eric Oosthoek
Auteur: Carel Donck
Achttien
Rol: Colet
Overigen: Nominatie Gouden Beeld Beste Vrouwelijke Acteur
Roos en Rana
Rol: Roos
Auteur: Paula van der Oest
Overigen: Nominatie Gouden Beeld Beste Vrouwelijke acteur

Regie

de Bevrijding van Boos Mannetje
function: eindregie
Auteur: Sjoerd Meijer
Uitvoering: Sjoerd Meijer
Overigen: Winnaar Fringe Award 2013 Amsterdam

TvC Agency

Hoofddorppleinbuurt
1058 Amsterdam
Nederland
06-24284141

Verstuur e-mail