Robin Elstak

Foto

Bio

Robin Elstak- van der Linde, geboren op 3 juni 1987 in Numansdorp en vanaf haar 18e woonachtig in Rotterdam werkt als theater-, televisie en filmactrice en als regisseur. Daarnaast is ze artistiek directeur van het professionele theatergezelschap De Klassieken uit Rotterdam dat vanaf juli 2010 t/m februari 2021 bestond onder de naam Theatergroep Mangrove. Robin toert al jaren met bewerkingen van Klassiekers die ze maakt voor het voortgezet onderwijs langs theaters en scholen door het hele land. Daarnaast maakt ze vele bewerkingen van Klassiekers voor een brede doelgroep, waar ze veelal ook zelf in speelt, in de standplaats van het gezelschap, Rotterdam.

Als actrice speelde ze o.a. bij het Onafhankelijk Toneel, Theatergroep Siberia, Theatergroep Drang en Maas TD. Hier speelde ze diverse producties waaronder het Kinderwaterconcert van Festival Classique op de Hofvijver in 2014 & 2015.

Op televisie speelde Robin vaste (bij-)rollen in het eerste seizoen van Celblok H, Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen en Mixed Up. Verder speelde ze o.a. gastrollen in Flikken Maastricht, Scent of a Child, Weijers Ontweekt en in de film Mijn avonturen door V. Swchwrm. Ook speelde  ze in diverse commercials van o.a. LIDL en T-mobile en werd ze regelmatig als actrice voor het 48 hour filmproject in Rotterdam gevraagd waar ze meerdere nominaties ontving. Sinds een aantal jaar doet ze ook  als writer and director met een eigen team mee aan diverse 48 hour film competions. 

Robin studeerde aan de AHK in de richting docerend theatermaker en was de eerste lichting van De Jaargang van Kemna casting. Ze volgde lessen en workshops bij o.a. Monic Hendrickx, Martin Schwab, Bert Geurkink, Hans Kemna, Betty Post, Marc van Bree, Marcus Azzini, Jacqueline Blom en Floris van Delft.

Compagne / Henze Pegman

Nieuwendijk 16
3443 BL Woerden
Nederland
06 515 553 48

Verstuur e-mail