Robert De Hoog

Video

Foto

Bio

Het veelbelovende acteertalent Robert de Hoog (1988) wint een Gouden Kalf voor beste acteur met zijn debuut Skin, bemachtigt in 2011 een bijrol in War Horse, de nieuwe film van Steven Spielberg, en speelt datzelfde jaar de hoofdrol in het spektakel Nova Zembla van Reinout Oerlemans.

Tijdens het Nederlands Film Festival 2008 krijgt Robert een Gouden Kalf voor de Telefilm Skin van regisseur Hanro Smitsman en wordt ook Den Helder, een One Night Stand van regisseur Jorien van Nes, bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Televisiedrama. Hij is niet alleen te zien in de bioscoop, maar speelt ook rollen in tv-series, zoals Zeeuws Meisje, Keyzer & De Boer Advocaten, Hof van Joosten en Roes.

In de zomer van 2009 vinden de opnamen plaats van Schemer en werkt Robert opnieuw samen met Hanro Smitsman. Schemer, een thriller geïnspireerd op de moord op de Nijmeegse Maja Braderic in 2003, wordt in 2010 op het Nederlands Film Festival door de Nederlandse filmjournalisten uitgeroepen tot beste film. De film wint de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek. De jury van filmcritici prijst de film als ’een belofte voor de toekomst’, die met zijn thema van uitsluiting ’iets te melden heeft over de hedendaagse samenleving’ en ’van begin tot einde beklemmend en spannend blijft’. Ook wint Schemer op het festival de jongerenprijs MovieSquad NFF Award.

In januari 2010 neemt Robert samen met regisseur Mark de Cloe de korte film Even voor Altijd op in de reeks Life Is Beautiful, het vervolg op de serie Boy Meets Girl Stories. In datzelfde jaar zal Robert niet alleen te zien zijn in Schemer, maar ook samen met Teun Kuilboer in Mowgli & Fidel, en in The Domino Effect, een film over de gevolgen van de kredietcrisis, geregisseerd door Paula van der Oest.

Tussen april en juni 2010 wordt op Aruba Me & Mr. Jones gedraaid, een speelfilm over Joran van der Sloot. De Hoog speelt hierin samen met Hanna Verboom de hoofdrol. Regisseur van de Engels gesproken film is Paul Ruven. Me & Mr. Jones wordt in september 2011 in de bioscopen verwacht.

Robert speelt een rol in de Nederlandse speelfilm 170 Hz van Joost van Ginkel. De film gaat over twee dove tieners (Gaite Jansen uit In Therapie en debutant Michael Muller). Robert speelt de rol van brutale tiener Sijp. De dialogen in de film zijn in gebarentaal. 170 Hz is in 2011 in de Nederlandse bioscopen en in het buitenland te zien.

Hij bemachtigt een bijrol in War Horse, de nieuwe film van Steven Spielberg. Voor zover bekend is het de eerste keer dat een Nederlandse acteur een rolletje in een film van Steven Spielberg speelt. War Horse is eind 2011 in de Amerikaanse en Nederlandse bioscopen te zien.

Begin 2011 leent hij voor het eerst zijn stem aan een bioscoopfilm. Hij spreekt de stem in van Fred O’Hare in de komische familiefilm HOP, een combinatie van live action en animatie. In maart 2011 vinden de opnamen plaats van de One Night Stand Met Donker Thuis, waarin Robert samen met Gaite Jansen, Gijs Scholten van Aschat en Anneke Blok te zien zal zijn.

In 2011 speelt Robert de hoofdrol in de in Ijsland opgenomen 3D-spektakelfilm Nova Zembla, de tweede speelfilm van regisseur Reinout Oerlemans. Andere rollen zijn weggelegd voor Doutzen Kroes, Derek de Lint, Victor Reinier en Jan Decleir. De film verhaalt over de beroemde overwintering van Willem Barentsz en Jacob van Heemskerck op Nova Zembla. De Hoog speelt de rol van Gerrit de Veer, het jonge bemanningslid dat een dagboek bijhield van de ontberingen die de mannen in de winter van 1596 moesten doorstaan. Nova Zembla is de eerste Nederlandstalige 3D-film.

Robert speelt de hoofdrol in de internationale, Engelstalige speelfilm Love Eternal van Rinkel Film, de makers van het prijswinnende Nothing Personal. De opnames voor Love Eternal, waarvoor regisseur en scenarioschrijver Brendan Muldowney zich baseerde op het boek ‘Loving The Dead’ van de Japanse auteur Kei Oishi (The Grudge), zijn gestart op 22 augustus 2011 en vinden plaats in Ierland en Luxemburg. De regie van de film is in handen van de prijswinnende, Ierse regisseur Brendan Muldowney (Savage). De Schotse actrice Pollyanna McIntosh (The Women) speelt de vrouwelijke hoofdrol in dit verhaal over onconventionele liefde en dood.

In de winter van 2011 werkt Robert aan de opnames van Steekspel (aka The Entertainment Experience), het nieuwe filmproject van Paul Verhoeven, waarvoor de regisseur de hulp inroept van het publiek en talentvolle filmmakers. Ook onbekend talent krijgt een rol in het project. Uiteindelijk worden twee versies van de film gemaakt. Een is volledig door het publiek gemaakt. Op basis van hetzelfde scenario maakt Verhoeven zelf ook een film.

In 2013 is Robert te zien in het derde seizoen van de BNN-serie Feuten, de nieuwe film App van regisseur Bobby Boermans, en speelt hij een gastrol in de nieuwe Engelstalige detectiveserie Crossing Lines, in een aflevering geregisseerd door Daniel Percival, en geschreven door Christopher Smith. Robert is te zien naast Donald Sutherland (The Hunger Games) en William Fichtner (Prison Break), die de hoofdrollen spelen in de serie.

Op dit moment is Robert aan het draaien voor JC, een tv-serie over Johan Cruijff.

CV

Algemeen

Nee

Opleidingen

Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie

Theater

Citizenship
Rol:
Aap!
Rol:
Bataljen l Homborsund
Rol:
De Ramayana
Rol:

Film

170 Hz
Rol: Sjip
HOP
Rol: Fred O'Hare (stem)
Me & Mr. Jones
Rol: Remi Jones
Nova Zembla
Rol: Gerrit de Veer
The Domino Effect
Rol: Nick
War Horse
Rol: Curious soldier
Mowgli & Fidel
Rol: Fidel
Schemer
Rol: Mick
Als Alles Bijzonder Wordt
Rol:
Vanwege De Vis
Rol: Regisseur

Televisie

Lijn 32
Rol: Jason
Met Donker Thuis
Rol: Johnny
Zieleman
Rol: Jacob
Life is Beautiful: Even voor Altijd
Rol: Niels
Den Helder
Rol: Maarten
Hof van Joosten
Rol:
Roes
Rol: Gastrol
Keyzer & De Boer advocaten
Rol: Gastrol
Skin
Rol: Frankie
Zeeuws Meisje
Rol:

Commercials

Eneco- 'Klote zon' tv commercial
Phillips Wireless Headset

nummer 19

Tt. Vasumweg 58 - B1
1033 SC Amsterdam
Nederland
‭+31 20 775 18 03‬

Verstuur e-mail