Roann Postma

Video

Foto

Bio

Roann Gwyn Postma (1995) is actrice, theatermaker en schrijver. Ze studeerde in 2020 af aan de toneelacademie te Maastricht, waar ze de opleiding tot theatraal performer volgde.

Roann is een veelzijdige speler en maker, die haar sterke fysieke présence combineert met een rappe tong en een oneindige denkkracht.
Op de theatervloer en op beeld wordt Roann vaak gezien als een mysterieuze sfinx;
Ze trekt met haar uitgesproken gezicht de aandacht naar zich toe, speelt met woorden, danst of legt haar lijf in kronkels en maakt je nieuwsgierig naar de binnenwereld van haar verschijning.

In haar werk als theatermaker zoekt ze naar thema’s die verbonden zijn met ons mens-zijn en de maatschappij, heeft ze een voorliefde voor engagement en wil urgentie voelen in de onderwerpen die aan haar werk ten grondslag liggen.

Ze was onder andere te zien in Volgens mij, Zijlijn en De geheime club (Bontehond), speelde in de kortfilm Ada van Fabuch Social Cinema (Noorderkroon award 2021 Beste korte fictie) en tourt momenteel met de schoolvoorstelling Ready to riot (NNT) door het noorden van Nederland. 

CV

Algemeen

Nederlandse
Nederlands, Engels
Ja
Auto

Opleidingen

Toneelacademie Maastricht

Theater

Actrice bij NNT
Actrice bij JTG Bontehond

Film

Actrice bij Fabuch Social Cinema

Maten

168
bruin
groenbruin
34/36
39/40