Roann Postma

Foto

Bio

Roann Gwyn Postma (1995) is actrice, theatermaker en schrijver. Ze studeerde in 2020 af aan de toneelacademie te Maastricht, waar ze de opleiding tot theatraal performer volgde.

Roann is een veelzijdige speler en maker, die haar sterke fysieke présence combineert met een rappe tong en een oneindige denkkracht.
Op de theatervloer en op beeld wordt Roann vaak gezien als een mysterieuze sfinx;
Ze trekt met haar uitgesproken gezicht de aandacht naar zich toe, speelt met woorden, danst of legt haar lijf in kronkels en maakt je nieuwsgierig naar de binnenwereld van haar verschijning.

In haar werk als theatermaker zoekt ze naar thema’s die verbonden zijn met ons mens-zijn en de maatschappij, heeft ze een voorliefde voor engagement en wil urgentie voelen in de onderwerpen die aan haar werk ten grondslag liggen.
Ook schrijft Roann. Zo schreef ze o.a. poëzie voor de Puppy & Pitbull Podcast (Bontehond), schrijft ze divers materiaal voor KIDD (educatie Bontehond) en maakte ze in 2023 debuut met het schrijven van haar eerste jeugdvoorstelling (Fantastisch 6+, Bontehond). Momenteel schrijft Roann aan diverse eigen projecten. 

Als actrice was Roann onder andere te zien in Volgens mij, Zijlijn en De geheime club (Bontehond), speelde in de kortfilm Ada van Fabuch Social Cinema (Noorderkroon award 2021 Beste korte fictie),  het tv-programma Lichting 2020 (omroep Human) en danste en acteerde in Ready to Riot (NNT & Club Guy & Roni). 
In 2024 laat haar agenda nog ruimte over voor nieuwe projecten, dus neem vooral contact met Roann op voor de mogelijkheden. 

CV

Algemeen

Nederlandse
Nederlands, Engels
Ja
Auto

Opleidingen

Toneelacademie Maastricht
Docent theater (NHL, Leeuwarden)

Theater

Actrice in Ready to Riot (NNT+ Club Guy & Roni)
Actrice in de Geheime club (Bontehond)
Actrice in Volgens mij (Bontehond)

Film

Actrice bij Fabuch Social Cinema

Televisie

Actrice in het programma Lichting 2020 (Omroep Human)

Teksten

Schrijver van jeugdvoorstelling Fantastisch 6+ (Bontehond)
Schrijver van poëzie in de Puppy/Pitbull podcast van Bontehond

Maten

168
bruin
groenbruin
36
39/40