Renée de Gruijl

Audio

0:00
0:00

Bio

Renée de Gruijl is een bijzonder getalenteerde Nederlandse actrice en zangeres. Begin 2021 is ze één van de kandidaten van het populaire tv-programma Op Zoek Naar Maria. In het theater maakte ze deel uit van de cast van het David Bowie meesterwerk Lazarus, onder regie van Ivo van Hove.

Zij studeerde Muziektheater aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten op het Conservatorium Rotterdam. Voor haar vertolking van Maureen in de M-Lab voorstelling Rent werd ze genomineerd als aanstormend talent. Op televisie maakte ze haar opwachting in series als Flikken Maastricht, Nieuwe Tijden en Mocro Maffia. Ook was ze te zien in seizoen 8 van The Voice of Holland. Eind 2018 was Renée één van de optredende artiesten tijdens het familie-evenement Kerst met de Zandtovenaar.

De Gruijl speelde in seizoen 12 en 13 één van de hoofdrollen in de populaire televisieserie SpangaS. Aansluitend is zij in 2020 te zien in Lazarus. De Nederlandse versie van de musical Lazarus van David Bowie wordt geproduceerd door Stage Entertainment en geregisseerd door Ivo van Hove. In oktober 2020 staat Renée de Gruijl voor de eerste keer op de planken met haar eigen cabaretshow Hijsbak. De voorstelling die ze samen met Tobias Oelderik maakte, is te zien in het Amsterdamse Tapas Theater. Begin 2021 was Renée te zien als één van de kandidaten in het tv-programma Op Zoek Naar Maria.

CV

Algemeen

Codarts Rotterdam

ArtistMan

Vlaardingweg 62 - 2.14
3044 CK Rotterdam
Nederland
+31 6 11441824

Verstuur e-mail