Pepijn Schoneveld

Bio

Pepijn Schoneveld (Twello, 1985) is acteur, cabaretier en podcast maker. Tijdens zijn laatste jaar van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie stond hij in de voorstelling Kamp Holland van Orkater. Na het behalen van zijn diploma stond hij in verschillende voorstellingen zoals De Boot en het Meisje van het M-lab, Hans en Grietje van Orkater en verving hij een rol in Showponies van Alex Klaassen. Ook was hij te zien in tv series zoals Feuten, Spangas, Dokter Deen, Klokhuis en in films als Weg van Jou en De Wederopstanding van een Klootzak en bij SBS6 in het sketchprogramma Zoek de Fout. Voor het NFF interviewde hij op ludieke wijze bekende Nederlanders in de internetserie Praten Met Pepijn. Samen met zijn best vriend Kevin Hassing schreef en speelde hij in twee seizoenen van de internetserie Hehobros en tourden ze in seizoen 2019/2020 met hun voorstelling Hehobros On Tour door het land.

In zijn succesvolle podcast PepTalk, die hij maakt in samenwerking met Dag en Nacht Media, praat hij met  comedians, cabaretiers, kleinkunstenaars en andere mensen die hij bewondert, dus soms ook een wetenschapper. In deze podcast, die door de NRC ‘dé cabaretpodcast’ werd genoemd praatte hij met mensen als Paul de Leeuw, Peter Pannekoek, Arjen Lubach, Rundfunk en Yentl en de Boer.

In 2012 stond hij in de finale van het Leids Cabaretfestival en daarna maakte hij 3 cabaretshows; Meneer Jongetje (regie Jessica Borst), Morgen Klaart Het Op (regie Gijs de Lange) en Stante Pede (regie Raoul Heertje en Michiel de Regt). In zijn cabaretshows probeert hij orde te scheppen in de rare gedachtenkronkels die hij heeft, improviseert hij veel met het publiek en spaart hij zichzelf niet. De thema’s die hij aansnijd liggen altijd op het raakvlak van zijn persoonlijke leven en wat er speelt in zijn generatie.

CV

Algemeen

Nederlands
Bariton
Ja
Auto

Opleidingen

Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie

Maten

179
Rossig
Blauw
M
42
32/32

Features Creative Management

Nieuwe Kerkstraat 26 A
1018 EB Amsterdam
Nederland
020 6277276

Verstuur e-mail