Nora Korfker

Bio

Nora Korfker is geboren en getogen in het boomkwekersdorp Boskoop, midden in het Groene Hart. In haar middelbareschooltijd speelde zij in voorstellingen van Het Jeugdtheaterhuis en na de middelbare school volgde zij een vooropleiding bij Rabarber in Den Haag en nam ze deel aan het Talenttraject bij Theater Rotterdam. In 2018 startte ze de acteursopleiding van de HKU. Hier is ze in 2022 van afgestudeerd.  

Tijdens de opleiding speelde zij in verschillende voorstellingen van onder andere regie studenten van de ATD en speelde ze in verschillende kortfilms en projecten van studenten van de Filmacademie. Ze liep stage bij Aluin en ze speelde haar afstudeer solo (Yellow Hat) op festival Fiesad in Rabat. 

Na haar opleiding speelde ze in voorstellingen van onder anderen Tim Schouten (HKU), Anne Meffert (Toneelacademie Maastricht), Het Markttheater en Het Kleine Theater. Binnen de meeste producties heeft ze naast een spelende ook een makende rol. Daarnaast maakt ze, samen met Annemarije Zoer, in mei de voorstelling ‘Ik vond mijn Matroesjka in mijn Schuur’ wat gaat spelen bij Theaterfestival Vuurol. Ook is ze te zien in de serie Het Verhaal van Oranje Nassau, als koningin Emma. 

Nora is vanaf de zomer ruim beschikbaar. Mocht je contact op willen nemen mail dan naar n.korfker@hotmail.com

 

CV

Algemeen

Nederlandse
Mezzosopraan
Nederlands, Engels
Nee
Auto

Theater

Ik vond mijn Matroesjka in mijn Schuur en nu kan ik niet stoppen
Concept/Maker/Speler: Theaterfestival Vuurol
De Piepleshow 2
Concept/Maker/Speler: Theaterfestival Vuurol
Maker/Speler: Tim Schouten/ Klein Amsterdam Producties
Egalus
Maker/Speler: Tim Schouten/ Klein Amsterdam Producties
Kantoortournee
Maker/Speler: TG Meffert
Quad Loop
Speler: Inge-Vera Lipsius
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht - Theater

Televisie

Het Verhaal van Oranje Nassau
Koningin Emma: NTR

Maten

172
Bruin
36
38