Nikita van der Linden

Video

Bio

Nikita van der Linden (1986), een geïmporteerde Rotterdammer is een veelzijdige Nederlandse actrice en schrijfster. Ze slaapt met haar hoofd tussen haar boeken en is snel verliefd op geschreven woorden. Ze grijpt naar kwetsbaarheid, zoekt grenzen op in haar spel én in haar columns zorgt zij voor een humoristisch randje vanuit haar unieke blik op de wereld.

‘Als je mensen vertelt dat je bent opgegroeid in een dorp is de verbazing groot. Ik ben nu eenmaal met het interieur van de stad meegegroeid. ’

Na de Theaterschool in Rotterdam, een opleiding camera acteren én een verkorte opleiding van film en tv acteren is ze te zien geweest in diverse campagnes voor zowel nationale als internationale merken. Waaronder Toyota, Adidas, Bloomon, Transavia , TEDx en het taptijtmerk Vivendi die met hun commercial in New York festivals maar liefst twee keer goud en zilver won.

Nikita is op dit moment bezig met het schrijven een nieuwe tv-serie samen met scenarioschrijver Gerard Meuldijk die ondermeer bekend is door de Rotterdamse hitfilm ‘De Marathon‘.

Nikita zal in 2023 te zien zijn in de nieuwe Nederlands-Vlaamse ziekenhuisserie ‘Dag&Nacht‘ van NPO en VRT. Hierin volgen we het wel en wee van het personeel op de kraamafdeling geregisseerd door Joram Lürsen.

CV

Algemeen

Nederlands
Nederlands, Engels
Ja
Auto

Opleidingen

TV College | Camera Acteren
MBO Theaterschool | Podium

Film

Witte Wieven
NightDrive
Meat me
Alex
Halwende
Stanley 911
TRIP
Los
The Far Reach
Hotel Helaas
Vergeet mij niet

Televisie

Dag en nacht
Politie Noord Holland
The Faker NPO
Flikken Maastricht

Commercials

TVC Huishoudbeurs
Sultana
Vivendi Carpets
TVC Toyota Aygo
TVC Bloomon
TVC Mediamarkt

Stemwerk

Hotel Helaas | DWDD

Trainingen

VoiceConsult | Nasynchronisatie
FAAM | Film en camera acteren

Maten

1.71
Donkerbrui
BlauwGrijs
34
39/40
54
26
60
88
-
-
-
-
-
-
-
53

ArtistMan

Vlaardingweg 62 - 2.14
3044 CK Rotterdam
Nederland
+31 6 11441824

Verstuur e-mail