Nhung Dam

Bio

Nhung Dam is een Nederlandse theatermaker, actrice en schrijfster. Haar debuutroman ”Duizend Vaders” verscheen in april 2017 bij uitgeverij de Bezige Bij.

Dam studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Haar afstudeervoorstelling De Hollanders geschreven door Arnon Grunberg werd geregisseerd door Gerardjan Rijnders. Ze liep onder andere stage bij het Nationale Toneel in de voorstelling Faust I&II, speelde ze in Don Q onder regie Jakop Ahlbom bij Theater het Amsterdamse Bos. Na haar afstuderen speelde ze o.a. in de voorstelling Listen&See, een coproductie van Toneelgroep Oostpool (regie Marcus Azzini) en het Vlaams dansgezelschap Ward/Ward (choreografie Ann van den Broek). Ze speelde de rol van Helena in Midzomernachtsdroom bij de Peergroup en speelde verder o.a. bij de Toneelmakerij en Hummelinck Stuurman Theaterproducties.

Schrijven
Haar debuutroman Duizend Vaders verscheen in april 2017 bij uitgeverij de Bezige Bij. Dam schreef diverse toneelstukken, die vertaald zijn naar het Duits en Engels. Het toneelstuk ”Hartstocht, een thriller” schreef ze samen met Koos Terpstra (geproduceerd werd door Hummelinck Stuurman Theaterbureau), evenals het stuk: ”Bertolt Brecht en het Helende Kruid” (in opdracht van het Zuidelijke Toneel). “Negen Zeer Korte Stukken | Bij de politie”, geproduceerd door Het Zuidelijke Toneel.

Theater
Ze maakte met Koos Terpstra de voorstellingen ”Zonsopgang/Zonsondergang” voor het theaterfestival Oerol in 2014 en ”Ha ha happiness 2.0” voor het theaterfestival Oerol in 2017. Ze stond in het voorprogramma van cabaretier Lebbis en ze speelde haar solovoorstellingen o.a. op theaterfestivals als Tweetakt, Reuring festival, huiskamerfestival (Toneelschap Beumer en Drost), Festival Terug naar het Begin.

Televisie en film
Dam is regelmatig te zien in diverse tv-programma’s en films en was wekelijks te zien in het televisieprogramma ”Villa Achterwerk: Van Hier tot Tokio”. Verder in o.a. de series en films: Klem, Flikken Maastricht, Ja, ik wil!, Heer en Meester, Koefnoen, Dummie de Mummie.

Lees meer op de website: www.nhungdam.com

CV

Algemeen

Nederlandse
sopraan
Engels, Vietnamees
Nee

Opleidingen

Atka