Myrthe Burger

Video

Bio

Myrthe Burger studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

Ze speelde o.a. bij Orkater, Het Zuidelijk Toneel, het Nationale Theater, Toneelgroep Maastricht, Zeelandia, Theater Artemis en in de voorstellingen Snowden en Hendrik Groen –Pogingen iets van het leven te maken van Bos Theaterproducties. Daarnaast werkt Myrthe vaak samen met Tom de Ket, zo speelde ze eerder in DE VERLEIDERS II, Het Pauperparadijs, Mammoet en de rockopera O die zeeRecentelijk tourde ze met ‘Alles komt goed’ , een bewerking van ‘De Pest’ van A. Camus door Leopold Witte en Geert Lageveen, in de regie van Belle van Heerikhuizen bij muziektheatergezelschap Orkater, langs de theaters.

Op dit moment is Myrthe te zien in ’14’, een ode aan voetbalicoon Johan Cruijff, opnieuw in een regie van Tom de Ket, waar ze de rol van Johan’s vrouw Danny Coster-Cruijff speelt. Myrthe werd voor haar vertolking van deze rol genomineerd voor een Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol. Ook speelt ze deze zomer opnieuw in Het Pauperparadijs.

Op tv is Myrthe al een paar seizoenen te zien in het komische BNN-sketchprogramma Sluipschutters. Daarnaast was ze wekelijks te zien bij VPRO’s Villa Achterwerk in ‘Didi Kompas‘ en in de -voor een BAFTA genomineerde- Amerikaans/Engelse jeugdserie ‘Hunter Street‘. Ook speelde ze o.a. in Flikken MaastrichtJEUK, Van Hier tot Tokio, Danni Lowinski, Studio Snugger, De Poli, CAST, en in de One Night Stand tv-film ‘Jungle‘. Daarnaast speelde ze ook in de speelfilms Fashionchicks en De Club van Lelijke Kinderen. Momenteel is Myrthe te zien in een nieuw seizoen Sluipschutters en sketches van Het Klokhuis. Ook draait de speelfilm Only You op dit moment in de bioscopen, waar o.a. Myrthe in te zien is. 

Tevens is de 5-delige NTR-podcastserie ‘De Jodenverraadsters‘ momenteel te beluisteren op NPO radio1 en Spotify waarvoor Myrthe de stem Ans van Dijk insprak.

 

 

Voor volledige bio zie:

http://www.meerzorgtalents.nl/nl/talents/myrthe-burger

CV

Algemeen

sopraan
Nederlands, Engels, Frans, Spaans
Nee

Opleidingen

Atka

Meerzorg Talents

Laan van Kronenburg 14
1183 AS Amstelveen
Nederland
+31 (0) 85 877 19 37

Verstuur e-mail