Mike Wijdenbosch

Foto

Bio

Mike Wijdenbosch is een Nederlandse acteur, filmmaker en Dungeon Master. Hij is van Surinaams-Afrikaanse, Indonesische en Nederlandse afkomst. Na een jaar getraint te hebben onder professionals als Katrien van Beurden en Monique Hendrickx is hij al jaren actief in de theater-, film- en televisie-industrie. Zijn benadering als acteur is fysiek en sociolinguïstisch, en zijn werk als maker legt de nadruk op psychologie en existentialisme.
Mike speelde in Nederlandse producties als Red Light, Mocro Maffia, Flikken Maastricht en The Take Over en hij schreef, regisseerde en speelde in de korte film A Time Of Innocence en andere korte projecten, zowel Engels- als Nederlandstalig. Mike heeft zijn fysieke acteervaardigheden en taaltalent al vroeg in zijn carrière aangescherpt en heeft zich de afgelopen jaren gewijd aan het optreden in verschillende fysieke theaterproducties en opera’s bij De Nationale Opera en Opera2Day. Hij spreekt native niveau Nederlands, Brits RP, Amerikaans Engels en vloeiend Frans.
Als Dungeon Master heeft Mike verschillende Dungeons And Dragons-campagnes gerund en verzorgt hij sessies voor klanten als Spotify en leidt stichting Dobbelgangers, waarbij hij speelsessies en workshops organiseert bij onder meer Heroes Dutch Comic-Com en Heroes Made In Asia.
Mike ontwikkelt momenteel de miniserie The Elder Ray (Nederlandse titel: De Oerrog) onder de vleugel van Charlotte Driessen van productiebedrijf Harpy Films.