Michiel Blankwaardt

Video

Foto

Bio

Michiel Mwaka Blankwaardt.

Ik ben geboren op 12-02-1982 in Tanzania (Morogoro) en werd toen ik 5 maanden oud was geadopteerd. Mijn vader komt uit Nederland en mijn moeder uit Indonesië. Ik heb 3 jaar in Tanzania gewoond en daarna ook nog eens 4 jaar in Sierra Leone en Sudan (Darfur). Toen ik 7 jaar oud was ben ik definitief met mijn ouders en zusje naar Nederland gekomen.
Ik groeide op in Den Haag en ben al vanaf jonge leeftijd met acteren en toneel bezig. Dat begon voor mij bij jeugdtheaterschool Rabarber in Den Haag en uiteindelijk heb ik in 2007 na 4 jaar de acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht afgerond. Sindsdien ben ik als acteur werkzaam in het (Nederlandse) theater, film en televisielandschap.

Op televisie was ik in 2013 stamlid (De sterkste krijger) in het programma Welkom bij de Kamara’s. Ik had gastrollen in De Co-assistent, A’dam-E.V.A.Seinpost Den Haag, Flikken MaastrichtJeuk, Hunter StreetDe LudwigsKrampZe weten alles van jeVerborgen Verhalen, Flexe GastenKoningshuis the musical en Rotown.

Vanaf het 1e seizoen tot en met het laatste (5e) seizoen was ik te zien als Bamba in de serie Familie Kruys. De terugkerende rol van Joris Jansen speelde ik in Goede tijden, slechte tijden

Daarnaast ben ik te zien in de korte films Black DogKinshasaHappy Healing en Park Assist. En in de speelfilms Het Geheim, Alles is familie, De surprise(R)EvolutieFemi en Neem Me Mee.

Ik speelde bij veel verschillende theatergezelschappen waaronder Theatergroep Het Vervolg (Biedermann en de brandstichters), Ro Theater (Woyzeck), ZEP Theaterproducties (Macbeth), Van Engelenburg Theaterproducties (De Vrek), WAT WE DOEN en Maas theater en dans (De Jokkebrokker), De Nieuwe Kerk en Stichting Julius Leeft! (De Suriname Monologen: Desi Bouterse), Orkater (Het Zwarte Raam), Toneelgroep Oostpool (Midzomernachtsdroom), Theater RAST (GRACE), George & Eran Producties en Theater De Krakeling (Pech) en in het verleden regelmatig bij Theatergezelschap BonteHond (AaiPet, KLUCHT, VADERTJE & MOEDERTJE en PAK’M).

In 2018 speelde ik een rol in de voorstelling Woiski vs. Woiski van Orkater en het Bijlmer Parktheater.

WijkJury selectie Nederlands Theater Festival beste voorstelling 2017/2018

Voor deze rol (Max Woiski jr.) werd ik genomineerd voor de Arlecchino (prijs voor meest indrukwekkende mannelijke bijdragende rol) 2018.

De jury: “Michiel Blankwaardt neemt ons met zijn overtuigende spel mee in de tragedie over vader en zoon Woiski. Hij vertolkt Max Woiski junior, de jongen die naar Nederland kwam om te studeren, maar door zijn vader werd uitgebuit. Via het verwaarloosde kind weet Blankwaardt de toeschouwer toch sympathie te laten voelen voor de verbeten oude man die hij ook ten tonele brengt. Als Woiski junior is Blankwaardt in idealisme vastgebeten, diep teleurgesteld en prachtig wanhopig.”

De theatervoorstelling AaiPet van BonteHond was in 2015 winnaar van de Zilveren Krekel 2015, categorie meest indrukwekkende theaterproductie.

Een quote uit het juryrapport:
“In AaiPet halen de muzikale acteurs Dionisio Matias en Michiel Blankwaardt alles uit hun elastieken lichaam om met iPads in de hand een virtuoze slapstick- en goochelshow ten tonele te toveren. In de dolkomische stijl van Laurel en Hardy mengen ze old school-variété met digitale techniek. Met liefst 200 cues – door hen zelf uitgevoerd – loodsen de acteurs zichzelf door griezelig perfect getimede scènes…”

 

CV

Algemeen

Nederlandse
Nederlands, Engels
Nee
Auto

Opleidingen

Acteursopleiding, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Televisie

Familie Kruys
Rol: Bamba
Omroep: RTL 4
Seizoen 5: Aflevering 1 t/m 8 behalve aflevering 5
Seizoen 4: Aflevering 1 t/m 8 behalve aflevering 5
Seizoen 3: Aflevering 3 en 6 t/m 8
Seizoen 2: Aflevering 1 t/m 8 behalve aflevering 3
Seizoen 1: Aflevering 5 t/m 8
Jeuk.
Rol: Agent
omroep: Ned 3
Seizoen 3: Aflevering 1
Flikken Maastricht
Rol: Touray Badrani
Omroep: Ned 1
Seizoen 9: Aflevering 8
Welkom bij de Kamara
Rol: De sterkste krijger
Omroep: SBS6
Afleveringen: Alle 8 afleveringen
Seinpost Den Haag
Rol: Henry Weeks
Omroep: Ned 3
Seizoen 1: Aflevering 4

Maten

1,73
Zwart
Bruin
42

Montecatini Talent Agency

Herenmarkt 5-1
1013 EC Amsterdam
Nederland
+31 20 535 6200

Verstuur e-mail