Micha Hulshof

Video

Audio

Bio

Micha Hulshof (1979) is een Nederlandse acteur. Op 14-jarige leeftijd belandde hij in het vak met een hoofdrol in de speelfilm De Tasjesdief.

Hierna volgden verschillende films waaronder Lek, het Schnitzelparadijs, Bride Flight, Dunya en Desi, Stella’s oorlog, Sonny Boy, Mijn opa de bankrover, Doodslag, De Boskampi’s en Riphagen.

Daarnaast was hij te zien in televisieseries als Schoongoed, Baantjer, Missie Warmoestraat, Gooische vrouwen, Van God los, Moordvrouw, GTST, Flikken Maastricht, Nieuwe buren, Fenix, Mocro Maffia en recentelijk in Doodstil.

Micha maakt deel uit van collectief SLPLZN. Een theatergezelschap dat zich bezighoudt met community art projecten. Voorstellingen op locaties met bewoners uit de buurt. Naast acteren, schrijft Micha ook teksten voor verschillende projecten van dit gezelschap.

Voor zijn rol in Schnitzelparadijs ontving hij The Comedy Film Honor, voor Best Performance in a Foreign Film. Voor diezelfde film kreeg hij later een Gouden Kalf voor beste acteur in een bijrol. Voor de film Bride Flight ontving Micha een Gouden kalf Nominatie in 2008, wederom in de catagorie beste acteur in een bijrol.

Op het moment is Micha te zien in de feature film De Oost in de regie van Jim Taihutu en in de voor een Oscar genomineerde internationale film Quo Vadis, Aida?.

 

Copper en Co

WG-Plein 508
1054 SJ Amsterdam
Nederland

Verstuur e-mail