Micha Hulshof

Video

Audio

Bio

Micha Hulshof (1979) is een Nederlandse acteur. Op 14-jarige leeftijd belandde hij in het vak met een hoofdrol in de speelfilm De Tasjesdief.

Hierna volgden verschillende films waaronder Lek, het Schnitzelparadijs, Bride Flight, Dunya en Desi, Stella’s oorlog, Sonny Boy, Mijn opa de bankrover, Doodslag, De Boskampi’s en Riphagen.

Daarnaast was hij te zien in televisieseries als Schoongoed, Baantjer, Missie Warmoestraat, Gooische vrouwen, Van God los, Moordvrouw, GTST, Flikken Maastricht, Nieuwe buren, Fenix, Mocro Maffia en recentelijk in Doodstil.

Micha maakt deel uit van collectief SLPLZN. Een theatergezelschap dat zich bezighoudt met community art projecten. Voorstellingen op locaties met bewoners uit de buurt. Naast acteren, schrijft Micha ook teksten voor verschillende projecten van dit gezelschap.

Voor zijn rol in Schnitzelparadijs ontving hij The Comedy Film Honor, voor Best Performance in a Foreign Film. Voor diezelfde film kreeg hij later een Gouden Kalf voor beste acteur in een bijrol. Voor de film Bride Flight ontving Micha een Gouden kalf Nominatie in 2008, wederom in de catagorie beste acteur in een bijrol.

Recentelijk is Micha te zien in De Oost van JIm Taihuttu en Quo vadis, Aida? van Jasmila Zbanic. Afgelopen zomer heeft hij de opnames afgerond van de speelfilm Zomervacht, naar het boek van Jaap Robben. Release van deze film is in het voorjaar van 2023.

 

Copper en Co

WG-Plein 508
1054 SJ Amsterdam
Nederland

Verstuur e-mail