Merijn De Jong

Video

Bio

Acteur Merijn de Jong werd op 27 september 1981 geboren in Amsterdam. Hij debuteerde op negen-jarige leeftijd in de musical “Les Miserables” van Joop van den Ende in de rol van Gavroche en speelde daarna op jonge leeftijd in verschillende opera producties van de Nederlandse Opera Stichting.

Merijn de Jong studeert dan in de zomer van 2006 af aan De Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie om vervolgens meteen aan de slag te gaan bij gezelschappen als het Nationale Toneel, Carver en d’Electrique.

Hij speelde in verschillende succesvolle voorstellingen in de regie van Susanne Kennedy, Gerardjan Rijnders en Ola Mafaalani. Met Gijs de Lange maakte Merijn met zijn eigen theatergroep de Pooiers de lunchvoorstelling “Morgen doe ik het”. Daniel Samkalden schrijft nu het stuk “Oorlog” dat in april in de Bellevue Lunch in première zal gaan.

Merijn is enkele jaren verbonden geweest aan het Noord Nederlands Toneel onder de artistieke leiding van Ola Mafaalani.

Merijn heeft onlangs de opnames afgerond voor de nieuwe nederlandse speelfilm “Nick” in de regie van Fow Pyng Hu, geproduceerd door IDTV-Film. Nick gaat op 29 januari op het Internationaal Film Festival Rotterdam in première.

CV

Algemeen

Nederlandse
Tenor/bas
Nederlands, Duits, Engels, Zaans, Amsterdams
Ja
Auto, Motor, Overig

Opleidingen

Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie

Film

Nick
Rol: Nick
Uitvoering: Fow Pyng Hu
Producent: IDTV-Film
Auteur: Fow Pyng Hu

Maten

178
donker blo
blauw
46
42
67
31-32

Merijn De Jong

. .
Haarlem

Verstuur e-mail